Languages

Search form

  Képzési programok

 • December 8th, 2017 - December 8th, 2017
  0 Comments
  Pénzügyi és management kompetenciák tanítása - Projekt középvezetőknek

  2017. október és november folyamán a Gyulafehérvári Caritas munkatársainak pénzügyi szimulációs képzésére került sor a projekt keretén belül.

  March 28th, 2017 - March 28th, 2017
  0 Comments
  Nyiss új ablakot magad és a világ felé! Beszélgetés a hitelességről.

   A gyermekgondozó képzés margójára

  A gyermekgondozó képzésünk izgalmas tananyagából az egyik lényeges és elengedhetetlen témát emelném ki: a hiteles szülői, illetve gondozói magatartást és nevelést. Mit is jelent ez valójában a mai ember számára, a 21-ik században?

  February 6th, 2017
  0 Comments
  Szakképesítést igazoló bizonylat – a befektetett munka megérdemelt gyümölcse

  Pár napja vette át a szakképesítést igazoló okiratot az a 17 fős csoport, amelynek tagjai elvégezték a kórházi ápoló képzést Székelyudvarhelyen.

  November 23rd, 2016
  0 Comments
  A palliatív ellátás fontossága

  Mit jelent a palliatív ellátás?

  A palliatív ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátásban multidiszciplináris csapat vesz részt, így komplex (testi, lelki, szociális, és spirituális) támaszt tudnak nyújtani.

  September 1st, 2016
  0 Comments
  Palliatív ellátás: a betegek életminőségének javítása

  Az otthongondozásban dolgozó kollégáink munkájuk során naponta találkoznak végstádiumban levő betegekkel, így fontos számukra, hogy a palliatív ellátás területén jártasak legyenek. A jelenlegi szakképzések nem nyújtanak ilyen jellegű oktatást, ezért szakápolóink számára megterhelő lehet a végső stádiumban levő betegek ápolása.

  Location: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
  July 26th, 2016
  0 Comments
  Sok millió búzaszem, egy kenyér

  Sok millió búzaszem, egy kenyér. Talán ez is lehetett volna a mottója a Caritas Vidékfejlesztési ágazata által szervezett kenyérsütő képzésnek. A mintegy nyolc résztvevő több kenyérsütési módozatot is megismerhetett, a hagyományos kovászos, nagyanyáink által verejtékkel dagasztott "házikenyértől", amelyet agyaggal kirakott, gondosan előmelegített kemencében sütöttek meg, a most "divatos" magos kenyerekig.

  June 14th, 2016
  0 Comments
  Beszámoló a takarmányozás képzésről

  Bizonyára emlékeznek a gazdák az április végén tartott "Tavaszi képzéssorozatunkra", ahol istálló és állathigiéniáról, fejőgép tisztításról, körömpucolásról hallhattak hasznos tanácsokat az itteni gazdák.

  June 13th, 2016
  0 Comments
  Lovak takarmányozása és patkolása

  Lótartás, lovak patkolása, lovak takarmányozása, illetve a leggyakrabban előforduló betegségek témakörben hallhattak előadást mindazok, akik ellátogattak május 26-án, illetve 27-én tartott előadások valamelyikére. A Caritas Vidékfejlesztési ágazata a Pro Educatione Alapítvánnyal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával karöltve szervezte meg hagyományteremtő céllal, eddig a környékünkön egyedülállónak számító képzéssorozatát. Célcsoportunk elsősorban a hobby lótartó gazdák voltak.

  May 24th, 2016 - May 30th, 2016
  0 Comments
  A Caritas Vidékfejlesztés folytatja képzéssorozatát

  A Caritas Vidékfejlesztés folytatja képzéssorozatát

  Az áprilisi nagyszabású képzéssorozatunk kiegészítéseként, újabb tanfolyamokat tartunk május végén, június elején.

  A tavaszi képzéssorozatunk nagy sikerrel bírt, a rengeteg pozitív visszajelzés ad erőt, biztatást, hogy tovább folytassuk az elkezdett munkát, újabb kaput nyissunk meg a gazdák számára, ami a külföldi, jól bevált svájci módszereket illeti.

  Location: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
  May 20th, 2016
  0 Comments
  Lótartás, tartástechnológia, lovak takarmányozása és kovácsolása

   

  A Gyulafehérvári CARITAS Vidékfejlesztés, a Pro Educatione Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös szervezésében kerül sor a Lótartás, tartástechnológia, lovak takarmányozása és kovácsolása képzésre.

   

  A képzés programja:

  2016. Május 26. Csütörök - 16:00 - 19:00 óra között

          Lovak patkolása, kovácsolása (elméleti és gyakorlati oktatás)

            Előadó: Blénesi Árpád, nemzetközileg elismert patkolókovács mester

  Pages