Languages

Képzési programok

• December 8th, 2017 - December 8th, 2017
    Pénzügyi és management kompetenciák tanítása - Projekt középvezetőknek

2017. október és november folyamán a Gyulafehérvári Caritas munkatársainak pénzügyi szimulációs képzésére került sor a projekt keretén belül.

March 28th, 2017 - March 28th, 2017
    Nyiss új ablakot magad és a világ felé! Beszélgetés a hitelességről.

A gyermekgondozó képzés margójára

A gyermekgondozó képzésünk izgalmas tananyagából az egyik lényeges és elengedhetetlen témát emelném ki: a hiteles szülői, illetve gondozói magatartást és nevelést. Mit is jelent ez valójában a mai ember számára, a 21-ik században?

February 6th, 2017
    Szakképesítést igazoló bizonylat – a befektetett munka megérdemelt gyümölcse

Pár napja vette át a szakképesítést igazoló okiratot az a 17 fős csoport, amelynek tagjai elvégezték a kórházi ápoló képzést Székelyudvarhelyen.

November 23rd, 2016
    A palliatív ellátás fontossága

Mit jelent a palliatív ellátás?

A palliatív ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátásban multidiszciplináris csapat vesz részt, így komplex (testi, lelki, szociális, és spirituális) támaszt tudnak nyújtani.

September 1st, 2016
    Palliatív ellátás: a betegek életminőségének javítása

Az otthongondozásban dolgozó kollégáink munkájuk során naponta találkoznak végstádiumban levő betegekkel, így fontos számukra, hogy a palliatív ellátás területén jártasak legyenek. A jelenlegi szakképzések nem nyújtanak ilyen jellegű oktatást, ezért szakápolóink számára megterhelő lehet a végső stádiumban levő betegek ápolása.

Location: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
    July 26th, 2016
    Sok millió búzaszem, egy kenyér

Sok millió búzaszem, egy kenyér. Talán ez is lehetett volna a mottója a Caritas Vidékfejlesztési ágazata által szervezett kenyérsütő képzésnek. A mintegy nyolc résztvevő több kenyérsütési módozatot is megismerhetett, a hagyományos kovászos, nagyanyáink által verejtékkel dagasztott "házikenyértől", amelyet agyaggal kirakott, gondosan előmelegített kemencében sütöttek meg, a most "divatos" magos kenyerekig.

June 14th, 2016
    Beszámoló a takarmányozás képzésről

Bizonyára emlékeznek a gazdák az április végén tartott "Tavaszi képzéssorozatunkra", ahol istálló és állathigiéniáról, fejőgép tisztításról, körömpucolásról hallhattak hasznos tanácsokat az itteni gazdák.

June 13th, 2016
    Lovak takarmányozása és patkolása

Lótartás, lovak patkolása, lovak takarmányozása, illetve a leggyakrabban előforduló betegségek témakörben hallhattak előadást mindazok, akik ellátogattak május 26-án, illetve 27-én tartott előadások valamelyikére. A Caritas Vidékfejlesztési ágazata a Pro Educatione Alapítvánnyal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával karöltve szervezte meg hagyományteremtő céllal, eddig a környékünkön egyedülállónak számító képzéssorozatát. Célcsoportunk elsősorban a hobby lótartó gazdák voltak.

May 24th, 2016 - May 30th, 2016
    A Caritas Vidékfejlesztés folytatja képzéssorozatát

Az áprilisi nagyszabású képzéssorozatunk kiegészítéseként, újabb tanfolyamokat tartunk május végén, június elején.

A tavaszi képzéssorozatunk nagy sikerrel bírt, a rengeteg pozitív visszajelzés ad erőt, biztatást, hogy tovább folytassuk az elkezdett munkát, újabb kaput nyissunk meg a gazdák számára, ami a külföldi, jól bevált svájci módszereket illeti.

Location: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
    May 20th, 2016
    Lótartás, tartástechnológia, lovak takarmányozása és kovácsolása

A Gyulafehérvári CARITAS Vidékfejlesztés, a Pro Educatione Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös szervezésében kerül sor a Lótartás, tartástechnológia, lovak takarmányozása és kovácsolása képzésre.

A képzés programja:

2016. Május 26. Csütörök - 16:00 - 19:00 óra között

Lovak patkolása, kovácsolása (elméleti és gyakorlati oktatás)

Előadó: Blénesi Árpád, nemzetközileg elismert patkolókovács mester

Pages