Languages

Search form

 • May 6th, 2020
  Comments
  Az iskolát nem zárták be. Az iskolaépületeket zárták be.

  Marosszentgyörgyön több mint egy hónapja zajlanak csoportos és egyéni, online fejlesztő foglalkozások.

  April 30th, 2020 - May 31st, 2020
  Comments
  Echipament de protecție de la Guvernul Maghiar

  Donația a fost primită de organizațiile Caritas din cele patru dieceze romano-catolice din Transilvania.

  April 30th, 2020 - May 31st, 2020
  Comments
  Védőfelszerelés a Magyar Kormánytól

  Az adományt a négy erdélyi római katolikus egyházmegye Caritas szervezete kapta.

  April 24th, 2020
  Category: 
  Comments
  Ezek az emberek, mindegyik külön-külön, ajándék

  Április 11-én, 2020 húsvétjának nagyszombatján a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonába is beköltöztek munkatársaink.

  December 21st, 2019
  Comments

  Itt járt az Angyalka! Itt járt az Angyalka! Ilyen harsonás gyerekzsivaj árasztotta el az erdőszentgyörgyi nappali központ termét december 19-én, amikor karácsonyi meghitt ünneplésre vezettük be lelkes csapatunkat fenyőfával és ajándékdobozokkal díszített termünkbe.

  Igaz, szívből felszabadult érzelmek, az öröm és izgalom igazi szikrái suhantak a levegőben ezen a felejthetetlen, szép decemberi napon. Látván a sok csillogó szempárt, kíváncsi tekintetet, az örömtől átitatott pirospozsgás arcocskákat, a felnőtt ember szíve is egyre hevesebben dobbant.

  September 23rd, 2019
  Comments
  Értékes vagyok: A 2019-es gyerektábor margójára

  Értékes vagyok. Foglalkozni ezzel a gondolattal már önmagában is kihívás, tényként elfogadni, ha lehet, még inkább. Elültetni olyan gyermeki lelkekben, akik ritkán vagy csak bizonyos emberektől kapják ezt a megerősítést, igazi feladat. A szociálisan hátrányos közegből érkező gyerekek esetében pedig különösen az. Az elméleti megközelítés, a magyarázat mit sem ér, érzelmi téren ezek nem működnek. Marad tehát az élmény.

  March 8th, 2020
  Comments
  Nőnap Balavásáron

  Március 6-án került sor a Balavásári Nappali Központba járó gyerekek anyukáinak felköszöntésére, amelyre mind a Caritasos munkatársak, mind a gyerekek nagy szeretettel készültek.

  Párhuzamos foglalkozás zajlott a Nappali Központban, amíg a gyerekek az anyukáknak szánt meglepetést készítették elő, addig a  szociális munkás A nőiesség és az anyaság megélése a családban és a gyereknevelésben címmel tartott csoportfoglalkozást.

  April 13th, 2020
  Comments
  Összefércelné a kontinenseket

  Megénekelni lenne érdemes azt az igaz történetet, amelyből nem hiányzik a hős, aki elindult szerencsét próbálni...

  April 8th, 2020
  Comments
  Program Solidaris în județul Mureș

  Pe raza județului Mureș își desfășoară activitatea (de mai mulți ani sau chiar decenii) organizații neguvernamentale care au ca și scop și obiect de activitate îmbunătățirea calității vieții oamenilor, prin programele lor sociale și profesionale. În deceniile trecute nu au existat pandemii asemănătoare Coronavirusului, astfel încât în aceste momente toți ne aflăm într-o situație inedită, nemaiîntâlnită, împreună cu toți locuitorii globului, evident în această situație se află și locuitorii județului Mureș.

  April 8th, 2020
  Comments
  Solidaris összefogás Maros megyében

  Maros megye területén számos olyan civil szervezet működik, amelyek évek vagy éppen évtizedek alatt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy emberek életét, életminőségét javítsák. A koronavírus következtében az előző évtizedek alatt soha nem látott kihívás elé állt az egész emberiséggel együtt Maros megye is.

  Pages