Languages

Search form

  Adj munkát egy tettrekész csapatnak!

 • 2014. November 13.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Adj munkát egy tettrekész csapatnak!

  Pályázati felhívás a XII. Caritas önkéntes tábor befogadására. A Gyulafehérvári Caritas önkéntes táborát 2015. július 6-12. között szervezzük meg. A tábor jellegzetessége, hogy a résztvevők a befogadó település javára vállalnak munkát. Várjuk azon közösségek jelentkezését, akik szívesen fogadnának be és adnának munkát 80-100 önkéntesnek.Pályázhatnak falvak/ községek/ kisvárosok önkormányzatai, civil és egyházi intézmények.

  A táborban 80-100 önkéntes vesz részt, akik a pályázó által kért feladatokat látják el, legyen az közösségépítő tevékenység vagy fizikai munka. A pályázó település szükségleteire kívánunk választ adni az önkéntesek munkája, valamint a helyi lakosok bevonása által.
  Célunk, hogy jelenlétünkkel, munkánkkal értéket teremtsünk a pályázó közösség javára, a résztvevő önkéntesek pedig új tapasztalatokkal és kapcsolatokkal gazdagodjanak. Olyan feladatok elvégzését vállaljuk, melyek a közjót szolgálják:
  • köz- és tanintézmények, egyházi, civil vagy más középületek, terek javítása/gondozása
  • a közösség tagjainak szóló programok szervezése
  • szociálisan hátrányos helyzetű csoportok/családok megsegítését célzó akciók
  • egyedül élő, idős emberek számára háztáji segítségnyújtás

  Tábor időpontja: 2015. július 6-12.

  A pályázás módja
  A 2015-ös Önkéntes tábor helyszínét két fordulóval választjuk ki. A két forduló célja, hogy úgy a pályáztató, mint a pályázó időben fel tudjon készülni, tervezni tudjon a tábor lehetőségével.Első körben, december 8-ig egy szándéklevéllel kell jelezni a pályázati szándékot. A rövid szándéklevélben jelezni kell, hogy a pályázó miért szeretne gazdája lenni ennek a kezdeményezésnek, milyen többletértéket hozhat ez a helyi közösség számára, milyen tevékenységekkel pályázna és milyen helyi erőforrásokat tud erre mozgósítani.A pályázat második fordulójára 2015 elején kerül sor, amikor kiküldjük a részletes pályázati űrlapot.Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését, kérjük, küldje el szándéklevelét a hajnalka.kovacs@caritas-ab.ro email címre.

  Összefoglaló film a 2014-es önkéntes táborról, amelyre Gyergyószentmiklóson került sor (a TVR Magyar Adásában – 16. perctől) >>

  Képek 2014 >>

  Szándéklevél beküldésének határideje 2014. december 8., 14:00 óra

  Elérhetőségek és további információk:
  Tel.: 0735-735-165, e-mail: hajnalka.kovacs@caritas-ab.ro

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás