Languages

Search form

Adományok a legjobbkor - sikeres volt a Szent Erzsébet-gyűjtés

• 2017. Február 16. - 2017. Február 16.
    Címkék:
    0 hozzászólás

2016. novemberében került sor a minden évben hagyományosan, Erdély templomaiban szervezett Szent Erzsébet-gyűjtésre. Ez alkalommal az idős és beteg testvéreinket segítő Otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységének a támogatására fordítjuk az adományokból befolyt összeget.

A november 27-ei összefogás során összesen 192.513 lej gyűlt össze. A szolgálat az adományokat a februári hónapban kiesett állami támogatásának pótlására használja fel, ezzel segítve az öreg és beteg testvéreinket, hogy minél önállóbb életet élhessenek, elkerülvén ez által az elmagányosodást, a társadalmi elszigetelődést, valamint az állandó ápolás, felügyelet szükségességét.

A Szent Erzsébet-gyűjtés évtizedek óta jelentős esemény a Caritas életében. Nem csupán azért, mert Árpádházi Szent Erzsébet világszerte a Caritas szervezetek példaképe és védőszentje, hanem mert így is sikerül bekapcsolni a helyi közösségeket a szeretettevékenységekbe.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik áldozatot hoztak azért, hogy másokon segíthessünk.

SZÓLJON HOZZÁ

0 Hozzászólás