Languages

Adventi várakozás Marosszentgyörgyön és Csejden

• 2018. December 18.
    0 hozzászólás

December a várakozás hónapja. Marosszentgyörgyön egy sor esemény vette kezdetét, ahol a legkisebbek és a szépkorúak együtt készülhettek karácsonyra. Együtt ünnepelt a Gyulafehérvári Caritas több programja is, az „Egy esély mindenkinek Marosszentgyörgyön” elnevezésű projekt, a Marosszentgyörgyi Nappali Foglalkoztatóközpont, valamint a Vidám csoport.

A marosszentgyörgyi Délutáni Tanoda gyerekei, valamint a Vidám csoport idős tagjai együtt gyújthatták meg az adventi koszorú gyertyáit, mindannyian együtt áldva és várva a Szent Ünnepet.

A gyerekek, valamint a tanoda pedagógusai karácsonyi énekekkel lepték meg a Vidám csoportot, az időscsoport egy tagja pedig karácsonyi versekkel örvendeztette meg az egybegyűlteket. Ezt követően kézműves tevékenységeken vehettek rész mind a legkisebbek, mind a szépkorúak, ahol karácsonyfadíszeket, valamint üdvözlőlapokat készíthettek.

Másnap a tanoda román tagozata ünnepelte az adventet. Közösen tanult énekekkel várták a közelgő karácsonyt. Az ünnepségen részt vett a közösség ortodox papja, aki a karácsony, valamint a várakozás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét. Az ünnepség hasonlóképpen kézműves tevékenységgel, üdvözlőlapok, valamint karácsonyfadíszek elkészítésével zárult.

Csejden is megszervezésre került az adventi nap. A délutáni tanoda gyerekei meghívhatták a nagymamáikat, hogy együtt készüljenek az ünnepre. A legtöbb nagymama először vett részt hasonló tevékenységen, nagyon örvendtek, hogy láthatták unokáikat énekelni, verset mondani, később pedig együtt készíthették el az adventi koszorúkat.

Galéria

SZÓLJON HOZZÁ