Languages

Search form

  Ahogyan a víz tükrözi az arcot – az Osonó Színházműhely előadása

 • Helyszín: Gyergyószentmiklós
  2020. Március 10. - 2020. Március 28.
  hozzászólás

  Március 27-én 13 órakor a gyergyószentmiklósi Korona terem ad otthont az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadásnak, amelyet közönségtalálkozó követ. A Fazakas Misi által rendezett produkció eddig több mint ötszáz alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 24 országának 188 településén és 12 nemzetközi fesztiválmeghívást, illetve 2 legjobb előadás díjat tudhat magáénak.

  A Caritas Iránytű a munka világába elnevezésű, négy éves programja a korai iskolaelhagyás csökkentését, a munkanélküli fiataloknak a munkapiacon való elhelyezkedését és a külföldre való elvándorlás visszaszorítását célozza meg. Ebben a munkában vesz részt az Osonó Színházműhely, mint nagy tapasztalattal rendelkező szakmai partner. A társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár több alkalommal színházi nevelési, valamint önismereti, személyiségfejlesztő, kommunikációs, kompetenciaerősítő és csapatkovácsoló műhelyfoglalkozást tartott a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum és a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakképző Líceum diákjai számára. A program következő eseménye az előadás megtekintése, majd az utána következő feldolgozó foglalkozás.

  Az előadás előzetese itt látható:

  Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

  Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

  A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

  Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, László Fruzsina, Póra Jácinta, Basa Ádám
  Technikus: Kelemen Szilárd                              
  Rendező: Fazakas Misi

  A belépés ingyenes. Az előadás nyitott szülőknek, tanároknak, diákoknak és minden érdeklődőnek, a terem férőhelyeinek függvényében, mely körülbelül 130-150 személyt jelent.

  Az Iránytű a munka világába projekt Izland, Lichtenstein és Norvégia az EEA Norway Grants Fund for Youth Employment program keretében történő kofinanszírozásával valósul meg.

  #EEANorwayGrants #YouthEmploymentMag #FundforYouthEmployment

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás