Languages

• 2016. Augusztus 4.
    0 hozzászólás
    Bajtárs Pajtás - fókuszban a gyerekek

Sikeresen zárult az idei év első Nyári Gyerekfoglalkoztatója Csíkszeredában, ami július 25. és 29. között került megrendezésre. A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által szervezett öt napos programsorozat kis- és általános iskolás gyerekeknek szólt, idén a Bajtárs Pajtás címet kapta.

Az egyhetes tábor célja az volt, hogy a gyerekek olyan készségeket sajátítsanak el, ahol felismerhetik és kezelni tudják az iskolai környezetükben történő viselkedés vagy bántalmazás különböző formáit, mint például: önismeret, tettrekészség, empátia. A foglalkozásokat tartó három csoportvezető munkáját a lelkes csíkszeredai önkéntesek segítették.

Egy mai gyerek számára elengedhetetlen tulajdonságnak számít az, hogy legyen csapatjátékos, tudjon együttműködni a társaival. A tábor minden szempontból segítséget nyújtott a résztvevőknek. A hét minden napjának más tematikája volt. A hétfő az ismerkedésről, összeszokásról szólt, kedden a szerepjátékoké volt a főszerep, a szerda az érzelmekre, míg a csütörtök az energia modulációra épült. Végül péntek a vetélkedőről szólt, a gyerekek három csoportban mérhették össze kreativitásukat, tudásukat, ügyességüket. Terveztek saját csapatzászlót, amőbáztak, és célra dobtak, minden versenyszám során csapatban dolgoztak.

Voltak olyan gyerekek, akik egyből kitűntek személyiségükkel, aktívabbak voltak, míg néhányan kicsit visszahúzódóbbak. Székely Szende szociálpedagógus, foglalkozásvezető szerint, külön-külön megszólaltatva minden gyerek érdekes és humoros természetű. Elmondta, hogy a hét végére kissé kifáradtak, de megérte és a tábor minden percét élvezték.

A gyerekeket is hasonlóan vélekedtek az elmúlt hét történéseiről. Nagyon jól érezték magukat, sokat tanultak és játszottak, új barátokat szereztek, mindemellett nagyon sajnálják, hogy ilyen hamar eltelt az öt nap. Ha tehetnék, jönnének még.

A következő Bajtárs Pajtás Nyári Gyerekfoglalkoztató programra augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor Csíkszeredában.

(Imets Dóra)

SZÓLJON HOZZÁ