Languages

Search form

Betegápolás

• 2018. Február 20. - 2018. Február 20.
    0 hozzászólás
    Egy falugondnok megbízható és őszinte

Nagy Erzsébet 1957. március 5-én született a Hargita megyei Gyimesközéplokhoz tartozó Háromkúton. Az elemi iskolát szülőfalujában, az általános iskolát pedig Gyimesközéplokon végezte. 1994. januárjától egy éven keresztül önkéntesként dolgozott Barth Ottó plébános mellett. Az ő segítségével 1995-ben alkalmazásba került a Szent Márton alapítványhoz, bolti eladóként dolgozott.

2018. Február 14.
    Betegek világnapja Búzásbesenyőben is

Szombaton, február 10-én a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonában is megünnepeltük a Betegek világnapját. Ez alkalommal Czikó László, a búzásbesenyői római katolikus plébános tartott ünnepi misét a bentlakóknak. Ezt követően a helyi katolikus gyülekezet ünnepi ebéddel és süteménnyel vendégelte meg az otthon összes lakóját. Köszönjük nekik!

2018. Február 2. - 2018. Február 24.
    Február 11. a betegek 26. világnapja

Nézd, ő a te fiad… Nézd, ő a te anyád. Attól az órától fogva házába fogadta őt a tanítvány. (Jn 19, 26-27)

2017. November 24. - 2017. November 24.
    0 hozzászólás
    A szükség tényleg közelről látszik

Két olyan emberi történetet ismertetünk, ahol a sors nem volt kegyes, nem a legszerencsésebben alakult az életük. Hozzájuk a hét minden napján bekopognak a munkatársak.

2017. November 13.
    Sikeresen zajlott az első Ápolás és életminőség konferencia Marosvásárhelyen

Több mint 120 hazai és külföldi résztevővel zajlott az Ápolás és életminőség című, három nyelvű nemzetközi konferencia 2017. november 10-12. között.

2017. Szeptember 15. - 2017. Szeptember 15.
    0 hozzászólás
    Kerékpározás az otthoni gondozás fontosságáért

Szeptember 13-21. között egy 12 tagú belga kerékpározó csapat halad át Románia területén, azzal a céllal, hogy több mint 1000 km-t tekerve, érintve 14 települést és végül Bukarestbe érkezve, felhívja a figyelmet az idősgondozás szükségességére és fontosságára Romániában.

2017. Február 16. - 2017. Február 16.
    Adományok a legjobbkor - sikeres volt a Szent Erzsébet-gyűjtés

2016. novemberében került sor a minden évben hagyományosan, Erdély templomaiban szervezett Szent Erzsébet-gyűjtésre. Ez alkalommal az idős és beteg testvéreinket segítő Otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységének a támogatására fordítjuk az adományokból befolyt összeget.

2017. Február 10.
    Február 11. a betegek 25. világnapja

Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)

2017. Január 13.
    0 hozzászólás
    Az idős néni képes a gyermeki játékosság befogadására

Az öregedés az életünkben egy olyan folyamat, amit nagyon sok idős ember nehezen tud elfogadni.

2016. December 9.
    Un parteneriat de succes

Ca și în anii precedenți, și în 2016 Consiliul Județean Harghita a sprijinit programele derulate de Caritas Alba Iulia. Ca rezultat al cooperării îndelungate de 15 ani, în acest an au fost finanțate 14 de proiecte județene în valoare de 808.433 lei.

Cea mai mare sumă, în total 437.750 lei a fost acordată pentru Serviciul de Îngrijire la Domiciliu, acest serviciu fiind prezent în 66 de localități din județ, acordând servicii de bază și medicale, ajutor în activități menajere și alte servicii sociale la domiciliul beneficiarului.

Pages