Languages

Search form

  Gyerekzsivajtól hangos játékmaraton

 • Helyszín: Csíkszereda
  2018. Június 8.
  hozzászólás

  Idén harmadik alkalommal került megszervezésre a Gyermeknapi Játékmaraton. A csíkszeredai Petőfi utcában tartott - gyerekzsivajtól hangos - június 4-i esemény a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata és Önkéntes Programja, valamint a Juventutti Alapítvány közreműködésével jött létre.

  5 játékmester és 10 lelkes önkéntes varázsolta szebbé 23 csoport, azaz összesen 383 - csíkszeredai és a környékbeli településekről érkezett - gyermek napját. Egy rövid eligazítás után 6 órán keresztül három játéktéren párhuzamosan zajlott a mókázás. Vizeslufi-bajnokság, zsákbanugrás, kendőharc, lufitaposás és még számos szórakoztató játékban vettek részt a gyerekek. A “megpróbáltatások” után különböző finomságok közül szemelgethettek a lurkók, élményeiket egy üzenőfalra felírva oszthatták meg a szervezőkkel, ezt követően minden csoportról fénykép is készült.

  A mókázásra előkészítő, valamint I-VIII. osztályok jelentkezhettek. A program során minden csoportnak egy órán keresztül biztosítottuk az előzetesen megtervezett, gondosan előkészített, és életkoruknak megfelelő játékokat, melyek fő célja a jókedv, nevetés és felhőtlen szórakozás. Emellett a felhasznált játékok a későbbiekben segítségül szolgálhatnak pedagógusoknak, de akár a gyerekeknek is, ugyanakkor ezáltal igyekeztünk népszerűsíteni a szabadtéri szórakozást is.

  Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a játékmaraton létrejöttéhez és színvonalas kivitelezéséhez, mindenekelőtt a résztvevő osztályoknak, csoportoknak, pedagógusoknak a nyitottságukért, önkénteseinknek az önzetlen és megbízható munkájukért. Köszönettel tartozunk támogatóinknak is: a Nagymama Cukrászdának, az End-Ibo Kft.-nek, a Harmopannak, a Bakó Cukrászdának, a Tusnád Ásványvíznek, az Indigo Ciuc nyomdának, a Zenit Plus papírüzletnek, a Bocskor Pékségnek, a Don Poppy-nak, a Juiceshopnak, a Fényképezz, emlékezz-nek és végül, de nem utolsó sorban a Novák Cukrászdának a nagylelkű támogatásukért.

  További fotókért kattintson IDE!

   

  References

   

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás