Gyermektábor Zabolán - Gyulafehérvári Caritas

• Helyszín: Zabola
    2019. Július 29.
    0 hozzászólás

Az idei nyári szünetben a Gyulafehérvári Caritas harmadik alkalommal szervezett nagyszabású gyermektábort vidéken élő és hátrányos helyzetű gyermekeknek, ezúttal Zabolán. A július 15-19. között zajló nappali táborban több mint 60 zabolai elemi iskolás vett részt, akik még a tanév vége előtt egy-egy rajzzal jelentkeztek.
    A tábor célja egyrészt, hogy vidéki környezetben élő, hátrányos helyzetű közösségből származó gyerekek számára is elérhetővé tegye a nyári táborozást és szórakozást, valamint a játékos művészeti, alkotói folyamatokon keresztül közös gondolkodásra ösztönözze az egy településen élő magyar, román és roma gyerekeket egyaránt, ezáltal is elősegítve egymás kultúrájának jobb megismerését.

A különböző kis- és nagycsoportos játékok, vetélkedők mellett a táborban jelentős szerepet kapott az alkotás, a kreativitás. A tábor végére a gyermekek létrehozták saját meséjüket, megformálták a szereplőket, és az ugyancsak általuk készített bábszínházban a szülők számára is előadták a meséket a tábor utolsó napján, pénteken.
    Akárcsak a Caritas korábbi táborai esetében, idén is nagy hangsúlyt fektettünk a helyi erőforrások bevonására. A zabolai tábor programjának kidolgozásában és megvalósításában 23 – többségében zabolai – önkéntes fiatal is segített, akik nemcsak a tábor ideje alatt nyújtottak nélkülözhetetlen segítséget, hanem már az előkészületekben is nagy szerepet vállaltak.

A tábor a Zabolai Önkormányzat és Kovászna Megye Tanácsának támogatásával valósult meg.

Hubbes Kinga

Galéria