Gyógynövénytől az érlelt sajtig... - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Gyógynövénytől az érlelt sajtig...

 • 2017. Június 15.
  0 hozzászólás
  Gyógynövénytől az érlelt sajtig...

  Nem is találhatnánk találóbb megfogalmazást, jelzőt a fenti címnél a Caritas Vidékfejlesztés látványműhelyére. Lelkes csapat keze munkáját dicséri ez az egyedülálló kivitelezés, kezdeményezés. A műhely látogatása során Balassi klasszikus idézete juthat eszünkbe: "Mező jó illatot, az ég szép harmatot ád, ki kedves mindennél"

  Olyant szerettünk volna alkotni, ami egyedülálló és hasznos információkat hordoz az idelátogatók számára. Gyógynövénykalauzból megismerhetjük a Gyergyói-havasok jótékony hatású flóráját, megtekinthetjük a sajtkészítés folyamatát, betekintést nyerhetünk, hogyan dolgoznak a sajtban található "jótékony banditák", hogyan varázsolnak zamatos ízvilágot az itt készült sajtnak. Másodlagos célunk az volt viszont, hogy bemutassuk az idelátogatók számára, hogy a hozzáadott érték milyen csodákra képes, ha ez megfelelő kézbe kerül. Mindez otthon is kipróbálható, megvalósítható, elkészíthető a recept mindenki számára elérhető, nyitott.

  Nem a magunk szórakoztatására készült a műhelyünk. Várunk mindenkit, aki kíváncsi arra, hogyan készül a Gyergyói Kézműves Sajt. Turista csoportok számára is elérhető látványműhelyünk előzetes bejelentkezést követően.

  Kiknek tartozunk köszönettel, hogy egy elejtett gondolatból egy csoda született? Hosszú és unalmas lenne a felsorolás azonban mégis meg kell említenünk Baróti Hunor és Lovász Árpád nevét, akik megálmodták, kivitelezték és a munkálatokat felügyelték. Köszönet a vállalkozóknak, köszönet Magyarország Földművelésügyi Minisztériumának a hathatós anyagi támogatásért, hogy a zordnak mondott Gyergyói-medencében egy érték születhessen.

  Galéria

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás