Languages

Search form

  Hargitai farsang Családsegítős módra

 • Helyszín: Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós
  2018. Február 16.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  A Hargita megyei Családsegítő szolgálat munkatársai idén is nagyszabású farsangi mulatságokat szerveztek a programokban részt vevő idős csoportoknak. 

  Gyergyószentmiklóson:

  Hétfőn, február 13-án délután mulatságtól volt hangos a gyergyóremetei központi Közösségi Ház. Gyergyó régió 6 településéről több mint 200 idős gyűlt össze, hogy méltó képpen búcsúztassa a farsangi időszakot. 


  A mulatozás, kikapcsolódás mellett a szervezők célja volt az életörömökkel való bánásmód elősegítése, a közösségek közötti kapcsolatok elősegítése, a csoportok kohéziójának erősítése.

  A nyitóbeszédeket követően Gyergyóalfalu, Gyergyószetnmiklós, Gyergyócsomafalva, Gyergyóremete és Gyergyóditró idős csoportjainak szereplésére került sor, amelyeket közben közös énekléssel váltogattak. A mulatság hangulatát fokozta a Step Dance gyergyóremetei tánccsoport és a Sirülő néptánccsoport fellépése, a születésnaposok köszöntése, de nem maradhatott el Illés temetése sem. 

  Köszönjük Gyergyószentmiklós, Gyergyóalfalu, Gyergyószárhegy, Gyergyóremete és Gyergyócsomafalva támogatását!

  Székelyudvarhelyen:

  Február 4-én immáron hatodik alkalommal szervezték meg a Szépkorúak Farsangi Ünnepségét, melynek idei házigazdái a máréfalvi idősek voltak. A közel 400 időst megmozgató rendezvényt a Caritas munkatársaiból és önkénteseiből álló szervezőcsapat tánca nyitotta meg. 

  A nyitást követően az idős csoportok is bemutatták produkciójukat, a viccesebbnél viccesebb táncok, jelenetek hamar meghozták a jelenlévők jókedvét és, miután a csoportbemutatók díjazására is sor került, rövidesen megtelt a tánctér is. 

  Köszönjük a résztvevőknek és önkénteseinknek ezt a felejthetetlen élményt!

  Galéria

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás