Idén is folytatódik a Gyulafehérvári Caritas és a MOL Románia közti együttműködés - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

• 2016. Augusztus 30.
    0 hozzászólás

A mozgás az élet alapja. Azonban gyakran előfordul, hogy egy személy baleset következtében vagy betegség miatt mozgásában sérül. A Gyulafehérvári Caritas Mozgáskompetencia Fejlesztőközpontjai ezekben az esetekben próbálnak segítséget nyújtani. A Gyulafehérvári Caritas a MOL Románia támogatásával lehetőséget kínál egyéni mozgáskompetencia fejlesztésre.

A kinaesthetics szemléletű mozgáskompetencia fejlesztés segítségével, a sérült személyek fokozatosan újratanulják a mindennapi élettevékenységeikhez szükséges mozgásokat. A szervezet szakemberei (kinaesthetics trénerek) a rászorulókat fejlődésükben támogatják, minden emberrel egyénileg foglalkoznak, és figyelembe veszik az egyéni igényeiket. Fontos motiváció lehet, hogy a betegek az elért eredményeket saját magukon tapasztalhatják meg. Változások pedig mindig vannak, egyes esetekben már az is nagy előrelépés, ha fel tudnak ülni az ágyban, ha megtanulnak újra járni, vagy használni tudják sérült végtagjaikat. A trénerek minden ilyen folyamatra fokozatosan vezetik rá a fejlesztésen résztvevő személyeket.

A foglalkoztatásokra a Gyulafehérvári Caritas által működtetett Mozgáskompetencia Fejlesztőközpontokban, esetenként pedig a sérült személyek otthonában kerül sor.

(Miklós Antal)

SZÓLJON HOZZÁ