Languages

Search form

  Idősek világnapi ünnepségek Maros megyében

 • 2017. Október 12.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek világnapjává. Évek óta a Családsegítő Szolgálat keretén belül működő időscsoportokban is megünnepeljük az Idősek Nemzetközi Napját, mely jó alkalom kifejezni tiszteletünket és köszönetünket a szépkorúak iránt. 

  2017 őszén a következő településeken került megszervezésre ez az ünnep: Marosszentgyörgyön szeptember 28-án,  Szentdemeteren október 2-án, Erdőszentgyörgyön és  Gyulakután október 3-án,  Székelyvéckén október 5-én, Vármezőn és Nyárádremetén október 11-én, valamint Búzásbesenyőben október 26-án. E ünnepi alkalmak keretén belül lehetőség volt közös a együttlétre és ünneplésre, ünnepi koszöntésekre, érdekfeszítő előadásokra – testi vagy lelki egészségvédelem témában, valamint különböző kulturális programokra is.

  Az idei ünnepi rendezvényeken közel 400 idős személy vett részt. Köszönjük a közös ünneplést, valamint a támogatást a helyi önkormányzatoknak és a Gedeon Richter Romaniának.

  (Cosma István)

  Marosszentgyörgyi beszámoló

  Marosszentgyörgyön a Gyulafehérvári Caritas és Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal szervezésében, valamint a Gedeon Richter Romania támogatásával multikulturális műsorral leptük meg a község szépkorú tagjait. Sófalvi Szabolcs polgármester nyitóbeszédében összefoglalta a községért végzett tevékenységét és kihangsúlyozta, hogy értük és általuk tudhatjuk Marosszentgyörgyöt egy folytonosan fejlődő községnek, hogy mennyire értékes tagjai a közösségnek. A polgármester virágcsokorral köszöntötte a község legidősebb tagjait.

  A község egyházi képviselői közösen léptek színpadra, hogy köszöntsék az egybegyülteket. Ők is a szépkorúak értékes munkáját és érdemeit emelték ki, köszönetet mondva érte. Ezek után műsoron volt a helyi román, magyar és roma gyerekek hagyományt őrző tánca és szintén az együtt élő három nemzetiséget képviselő népdalénekesek szórakoztató, köszöntő előadásai. A szinte két órás előadásban mosolygó, vidám, mindennapi gondokat egy picit feledő, szám szerint mintegy 230 szép korú lelte örömét.

  Támogató:

  (Szigyártó Adrienn)

  Galéria

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás