Languages

Search form

Idősek Világnapját ünnepelték a Nappali Foglalkoztató Központban

• 2017. Október 6. - 2017. Október 6.
    0 hozzászólás

Tegnap, október 5-én a Gyulafehérvári Caritas ünnepi műsorral köszöntötte az időseket a csíkszeredai Mozgáskompetencia Fejlesztő Központ székhelyén is. Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen 42 idős és idősödő személy vett részt a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

A szervezet által foglalkoztatott szépkorúakat a szervezet munkatársa Balázs Csilla köszöntötte, majd a résztvevők a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatójának, Ft. Sajgó Balázsnak az igazságosságról, az önmagunkhoz való viszonyulásról, az elfogadásról szóló előadását hallhatták. Végezetül Balázs Katalin a virágok átadása előtt, népdalokból és versből álló zenés-verses előadással örvendeztette meg az ünnepelteket.

Az ünnepség közös ebéddel zárult népdalok kíséretében, a Jakab Antal Ház éttermében.

A résztvevők részéről sem maradt el a hála, kedves szavakkal köszönték meg a Gyulafehérvári Caritas munkatársainak a törődést, az odafigyelést, a hetente történő találkozások lehetőségét és a mindennapi életük megkönnyítését szolgáló mozgáskompetencia fejlesztést.

Az Öregek Nemzetközi Napját, melyet az UNESCO 1991-ben vezetett be, október 1-én ünneplik. Ez a nap lehetőséget nyújt, hogy megköszönjük az idős emberektől kapott tapasztalatokat, valamint mindazt, amit a társadalomért tesznek.

A rendezvény megvalósítását Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzatok támogatták. Az ünnepelteknek szánt virágokat a Bogáncs Virágüzletek biztosították. Az ő nevükben is köszönjük.

(Bedő Krisztina)

Galéria