Kiegészítő munkálatok a Jakab Antal Háznál - Gyulafehérvári Caritas

In
    Aug 01, 2019
    0 hozzászólás

2019 júniusának első napján a katolikus egyházfő, Ferenc pápa Csíksomlyóra látogatott. A Szentatya ebédjének elfogyasztására és megpihenésére a vatikáni küldöttség választása a Jakab Antal Házra esett. Az épületfelújítás 80%-ban elkészült, de fontos volt, hogy a Ház környezete, a felszerelés felújítása és a korábbi támogatásokból kimaradt munkálatok is megvalósuljanak, hogy ezáltal is méltóvá váljon erre az eseményre.

Ezekre a munkálatokra Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. által 67 millió forintos támogatást nyújtott. Az udvar felújítási munkálatai 2019. április 15. és december 30. között kell megvalósuljanak.
    A támogatás céljának megvalósítását a Gyulafehérvári Caritas Egészségügyi és Szociális Gondozás ágazata irányítja, mivel a szervezet ezen ágazata működteti a Jakab Antal Házat.

A jelen támogatás célja a Jakab Antal Ház felszerelésének, környezetének és elmaradt javítási munkálatainak megvalósítása, mely az alábbiakból tevődik össze:
    1. Az udvar közlekedő tereinek felújítása, terasz burkolása
    2. Felszerelés felújítása, bővítése