Languages

• Helyszín: Ozsdola
    2017. December 12.
    0 hozzászólás

A Gyulafehérvári Caritas United Networks projekt keretében tevékenykedő, kovászna megyei csapata első alkalommal szervezett Családi Napot Ozsdolán a kishilibi roma közösségnek, melynek témája adventi készülődés, ráhangolódás a szeretet ünnepére.

A rendezvényre nagy számmal jöttek el fiatalok, gyerekek a roma közösségből, de az idősebb korosztály is megjelent. Különböző felekezetű egyházakból is jelen voltak a vezetők, igehirdetők: részt vettek a katolikus, a pünkösdista és az adventista egyház képviselői, szülők, és a kishilibiek helyi tanácsosa.

A köszöntések után kézműves foglalkozásra került sor, melynek keretében adventi koszorút és karácsonyi díszeket készítettek szülők a gyerekekkel közösen. Háttérben kellemes karácsonyi dalok szóltak, a fiatalok pedig gitároztak, és énekeltek.

Jó volt megtapasztalni ezt a közösségi élményt, az alkotás örömét, az ünnepre készülődés meghittségét, együtt lenni a kishilibiekkel, akik mostanig nem voltak ilyen programon.

Köszönjük az önkéntesek segítségét és a munkatársak együttműködését!

(Péter Szabolcs)

Galéria