Languages

• 2013. November 27.
    0 hozzászólás
    Különdíj a Caritasnak

A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi irodája a kiemelkedő teljesítményért kapott diplomát nemrég  Brüsszelben megszervezett első Európai Zöld Iroda Versenyen.

Az elismerés nemcsak a sepsiszentgyörgyi irodát illeti, hanem mind a 12 Caritas irodát, amely részt vett  Eco-Trend Egyesület által szervezett zöld iroda programban. A konkrét megvalósítások, erőfeszítések mellett, a zsűri nagyra értékelte a szervezeti szinten lebonyolított zöld iroda manager képzéseket, és az azt követő aktív részvételt  a munkatársak részéről a Caritas irodáinak zöldesítésében.

Az Európai Zöld Iroda Versenyt az Európai Zöld Iroda Hálózat szervezte, amelybe hat ország (Belgium, Bulgária, Észtország, Magyarország, Románia és Szlovénia) 22 szervezete kapcsolódott be. A versengő irodákat a Hálózat nemzeti partnerei készítették fel, tréninget szerveztek számukra és mentorálták őket. Az irodák pályázati anyagát nemzetközi bíráló bizottság zsűrizte, melynek tagjai: Helka Julkunen, a finn WWF zöld iroda szakértője; Claudia Koll, a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium munkatársa; Maria Passalaqua, a spanyol EMAS Club Barcelona vezetője és Tomas Ekström, a Kinnarps környezetvédelmi igazgatója.

Romániában 32 iroda vett részt a projektben, amelyből hármat választottak ki és küldték be a versenyre a Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi irodája mellet a Pro Educatione Egyesület és az Olt Vízügyi Igazgatóság irodáját.

Az Európai Zöld Iroda Hálózat program a Leonardo da Vinci Élethosszig tartó tanulás program keretében valósult meg. A létrehozott ZI eszközök (kérdőív, kézikönyv, irodai ökolábnyomkalkulátor, jó példák esettanulmányai, ZI menedzserképzés módszertana stb) letölthetőek a  projekt  www.eugreenoffice.eu honlapjáról.

(Hubbes Kinga)

SZÓLJON HOZZÁ