Languages

• Helyszín: Csíkszereda
    2018. Augusztus 8.
    0 hozzászólás

Első alkalommal nevezett be a Gyulafehérvári Caritas a Csíkszeredai Városnapok keretében rendezett Pityókafesztiválra. A 2001 óta minden évben megszervezett jó hangulatú főzőverseny a városnapi ünnepség legjelentősebb eseménye. Az idei Pityókafesztiválra igencsak népes tábor gyűlt össze, 49 cég, intézmény és baráti társaság képviseltette magát.

A Gyulafehérvári Caritas csapata, a CarÍzVilág, egy igazi különlegességgel, a Zarándoktokánnyal szállt versenybe.  2018. augusztus 4-én, szombaton reggel 8 órakor gyülekeztünk a központi parkban, ahol megkezdődött a hozzávalók és a szükséges eszközök kipakolása. 9-kor már javában hámoztuk a krumplit, pucoltuk a zöldségeket. A zsűri tagjai még az előkészületek ideje alatt gyakorta körbejárták a csapatokat, szemmel tartották a főzés körülményeit. A sajtó képviselői is többször tiszteletüket tették sátrunknál.

A kóstolás pontban 14 órakor kezdődött, ekkorra kellett tálalni és teljes pompájában díszítve felszolgálni az étkeket. Figyelembe véve, hogy a Caritas első alkalommal vett részt a főzőversenyen, a szívünk mélyén nem számítottunk kiemelkedő eredményre. A kiértékelésből visszatérve meglepődve tapasztaltuk, hogy  a fél hektóliteres üst teljesen üresen hevert az egyik fa tövében. Szerencsénkre, a kollégák gondolták ránk, és sikerült “megmenteniük” néhány adagot. Állítólag a leghosszabb sor a mi sátrunknál állt, annyira ízlett a főztünk az embereknek.

A 16 órakor kezdődő eredményhirdetés során hiába vártuk csapatunk nevét a dobogós helyezettek között, az első három közé nem fértünk be. Örömünkre szolgált viszont, hogy a később leküldött részletes értékelési táblázat szerint a Zarándoktokány a CarÍzvilág csapatát a főtt ételek kategóriájában egészen a kilencedik helyig repítette.

Úgy gondoljuk, hogy első alkalommal a legjobb tíz között végezni igazán szép teljesítmény, mégis jövőre inkább a dobogó egyik fokán szeretnénk állni.

További képekért kattintson IDE!

(Gegő Imre)

SZÓLJON HOZZÁ