Lezárult a gyűjtés a romániai árvízkárosultak javára - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Lezárult a gyűjtés a romániai árvízkárosultak javára

 • 2010. Szeptember 3.
  0 hozzászólás

  Sikeres volt a Caritas szolidaritási akciója, amelyeta romániai árvízkárosultak részére szervezett

  A nyugat- és közép-európai árvizeket követően a júliusi esőzések hazánkban is, Erdély és Moldva különböző vidékein óriási pusztításokat okoztak. Több ezer embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt. Ezért a magyarországi árvízkárosultak javára szervezett gyűjtést követően újra szolidaritásra szólította fel a Caritas a jószándékú embereket.
  A július 25-én, Erdély katolikus templomaiban szervezett gyűjtést is magába foglaló akció lezárult. Az adományozók jóvoltából összesen 201 512 lej gyűlt össze a romániai árvízkárosultak javára.

  A felhasználás módozatairól a Romániai Caritas Konföderáció keretében működő katasztrófa-elhárítási csoport szakemberei döntenek a helyszíni kárfelmérés és egy szakszerű intervenciós program alapján.

   
  Emlékeztetőül, a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére június 27-én szervezett gyűjtés végleges eredménye 355.064,80 lej. Ez az összeg a Gyulafehérvári Caritas által szervezett gyűjtések közül a legkiemelkedőbb. Ehhez társul még a többi romániai egyházmegyék szolidaritási akciója is. Az összeget a magyarországi Katolikus Karitász és a Gyulafehérvári Caritas szakemberei által elvégzett helyszíni felmérés alapján azon települések lakóinak a megsegítésére fordítjuk, akik a leginkább rászorulnak arra.
  A felhasználás konkrét módozatairól folyamatosan beszámolunk majd.
  Köszönjük ezúton is adományaikat!

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás