Languages

A Maros Megyei Tanács és a Caritas együttműködése

• 2018. Október 31.
    0 hozzászólás

2018-ban a Maros Megyei Tanács támogatja a Gyulafehérvári Caritas két Maros megyei programját, így a Családsegítő Szolgálat és az Önkéntesség is támogatásban részesült a Tanács részéről.

A Családsegítő Szolgálat Maros megye több településén biztosít szolgáltatásokat különböző célcsoportok számára. A programhoz tartozó négy nappali foglalkoztató központ működéséhez 47.000 lejjel járult hozzá a Tanács 2018. június-december időszakban.

A támogatás azon négy nappali foglalkoztató központot érinti Balavásár, Gyulakuta, Erdőszentgyörgy és Hármasfalu településeken, ahol összesen 100, I-IV. osztályos gyermek vesz részt egyéni és csoportos szociális tevékenységeken, foglalkoztatási terápiákon, prevenciós programokon, felzárkóztató korrepetálásokon. Az iskola utáni foglalkozások időtartama 2-3 óra. A támogatás ezen tevékenységek szervezését és megvalósítását segíti.

Az Önkéntesség keretében a Maros Megyei Tanács 8.000 lejjel támogatta A Young Caritas mozgalom népszerűsítése a Maros megyei fiatalok körében című projektünket. Tevékenységeink célja a 15-35 éves fiatalok önkéntességre nevelése és az önkéntesség szellemiségének terjesztése Maros megyében.

SZÓLJON HOZZÁ

0 Hozzászólás