Languages

Search form

  Miénk itt a tér!

 • Helyszín: Gyergyószentmiklós
  2018. Június 11.
  0 hozzászólás

  A gyergyószentmiklósi önkormányzat „Miénk itt a tér!” közösségépítő programjába június 3-án bekapcsolódott a Gyulafehérvári Caritas fogyatékossággal élőket támogató szolgálata a városban működő Esély Program révén.

  A vasárnap délelőtt 11 órától kezdődő eseményen több, mint 100 résztvevő volt, köztük fogyatékossággal élők, gyerekek, fiatalok, felnőttek és idősek. A program fő célja, hogy futás, sportolás, szabadtéri játékok és egyéb vetélkedők segítségével ráébressze a közösséget a mozgás fontosságára, élvezetére és jótékony hatására.


  A tevékenység a park körüli szaladással kezdődött. Itt a figyelem elsősorban a sérültekre irányult, akik - önállóan vagy segítséggel - fantasztikus akaraterőről téve bizonyságot teljesítették a kijelölt szakaszt. Ezt követően a gyerekek - kipróbálva a segédeszközökkel való életet és szórakozást - különböző labdajátékokat játszhattak úgy, mint: mankóval való focizás, kerekesszékes kosarazás és ”futóverseny”.

  Az eseményen részt vettek a gyergyószentmiklósi Ápoló Központ ellátottjai kísérőikkel, valamint focisták, kosarasok, illetve az programunkra járó gyermekek és rokonaik.

  Köszönjük a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal és a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatását!

   

  (Pupák Felméri Zsuzsa, gyógytornász)

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás