Languages

Search form

  További hírek

 • Helyszín: Erdély
  2020. Május 29.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Mutass jó példát! Újrakezdés

  A Nőileg magazinnal közösen indított kampányunk célja olyan erdélyi családokon segíteni, akiknek a világjárvány komoly megélhetési problémákat okozott. 

  2020. Május 6.
  hozzászólás
  Az iskolát nem zárták be. Az iskolaépületeket zárták be.

  Marosszentgyörgyön több mint egy hónapja zajlanak csoportos és egyéni, online fejlesztő foglalkozások.

  2020. Április 30. - 2020. Május 31.
  hozzászólás
  Védőfelszerelés a Magyar Kormánytól

  Az adományt a négy erdélyi római katolikus egyházmegye Caritas szervezete kapta.

  2020. Április 24.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Ezek az emberek, mindegyik külön-külön, ajándék

  Április 11-én, 2020 húsvétjának nagyszombatján a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonába is beköltöztek munkatársaink.

  2019. December 21.
  hozzászólás

  Itt járt az Angyalka! Itt járt az Angyalka! Ilyen harsonás gyerekzsivaj árasztotta el az erdőszentgyörgyi nappali központ termét december 19-én, amikor karácsonyi meghitt ünneplésre vezettük be lelkes csapatunkat fenyőfával és ajándékdobozokkal díszített termünkbe.

  Igaz, szívből felszabadult érzelmek, az öröm és izgalom igazi szikrái suhantak a levegőben ezen a felejthetetlen, szép decemberi napon. Látván a sok csillogó szempárt, kíváncsi tekintetet, az örömtől átitatott pirospozsgás arcocskákat, a felnőtt ember szíve is egyre hevesebben dobbant.

  2019. Szeptember 23.
  hozzászólás
  Értékes vagyok: A 2019-es gyerektábor margójára

  Értékes vagyok. Foglalkozni ezzel a gondolattal már önmagában is kihívás, tényként elfogadni, ha lehet, még inkább. Elültetni olyan gyermeki lelkekben, akik ritkán vagy csak bizonyos emberektől kapják ezt a megerősítést, igazi feladat. A szociálisan hátrányos közegből érkező gyerekek esetében pedig különösen az. Az elméleti megközelítés, a magyarázat mit sem ér, érzelmi téren ezek nem működnek. Marad tehát az élmény.

  2020. Március 8.
  hozzászólás
  Nőnap Balavásáron

  Március 6-án került sor a Balavásári Nappali Központba járó gyerekek anyukáinak felköszöntésére, amelyre mind a Caritasos munkatársak, mind a gyerekek nagy szeretettel készültek.

  Párhuzamos foglalkozás zajlott a Nappali Központban, amíg a gyerekek az anyukáknak szánt meglepetést készítették elő, addig a  szociális munkás A nőiesség és az anyaság megélése a családban és a gyereknevelésben címmel tartott csoportfoglalkozást.

  2020. Április 13.
  hozzászólás
  Összefércelné a kontinenseket

  Megénekelni lenne érdemes azt az igaz történetet, amelyből nem hiányzik a hős, aki elindult szerencsét próbálni...

  2020. Április 8.
  hozzászólás
  Solidaris összefogás Maros megyében

  Maros megye területén számos olyan civil szervezet működik, amelyek évek vagy éppen évtizedek alatt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy emberek életét, életminőségét javítsák. A koronavírus következtében az előző évtizedek alatt soha nem látott kihívás elé állt az egész emberiséggel együtt Maros megye is.

  2020. Március 30.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Száz gyertya lesz, ha a kálvária véget ér

  „Én gyönyörű vagyok… csak az arcomat kellene valaki kivasalja, sok a ránc” – mondja a százéves Iluska néni.

  Pages