Languages

Search form

  További hírek

 • 2020. Április 8.
  hozzászólás
  Solidaris összefogás Maros megyében

  Maros megye területén számos olyan civil szervezet működik, amelyek évek vagy éppen évtizedek alatt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy emberek életét, életminőségét javítsák. A koronavírus következtében az előző évtizedek alatt soha nem látott kihívás elé állt az egész emberiséggel együtt Maros megye is.

  2020. Március 30.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Száz gyertya lesz, ha a kálvária véget ér

  „Én gyönyörű vagyok… csak az arcomat kellene valaki kivasalja, sok a ránc” – mondja a százéves Iluska néni.

  2020. Március 27. - 2020. Május 27.
  hozzászólás
  Folytatja tevékenységét a Caritas

  Továbbra is működik az otthoni beteggondozás, nem zárnak be a bentlakó ápolóközpontok, idős- és gyermekotthonok. A járvány terjedésének megelőzése érdekében viszont szünetelnek a nappali, csoportos foglalkoztató tevékenységek mind az idősek, mind az egészséges és fogyatékossággal élő gyermekek fiatalok számára. Ha nem is személyesen, de telefonon és a közösségi médián keresztül velük is keresik és tartják a kapcsolatot a munkatársak. Az alábbiakban régiós helyzetképeket közlünk, amelyet folyamatosan frissítünk.

  2020. Március 25.
  hozzászólás
  Istennek terve van vele

  Harmadik hónap huszonegyedikén van a Down-szindróma világnapja. Petivel, Danival ünnepeljük az életet.

  2020. Január 30.
  hozzászólás
  A szovátai Szeretet időscsoport

  A Gyulafehérvári Caritas időscsoportja 13 éve működik Szovátán. A tevékenységek célja életviteli támogatást nyújtani az időseknél megjelenő nehézségek feldolgozásában, új érdeklődés táplálásában, a szabadidő eltöltésének kialakításában, a mindennapi feladatok ellátásához szükséges készségek megerősítésében, valamint a kapcsolatok megerősítésében, az elmagányosodás és szociális kirekesztettség megelőzésében, a méltóságteljes öregkor megélésében.

  2020. Március 17.
  hozzászólás
  Az ismerkedéstől az örömdobolásig

  Interaktív foglalkozás roma fiataloknak

  Igazán feltöltő és rendkívüli csoportfoglalkozásra került sor Ozsdolán a kishilibi fiatalok körében. Ezúttal Fekete Lovas Zsoltot hívtam meg a csoportba, aki roma származású színész és zenész. Zsolt - mivel aznapi előadása a tilalom miatt elmaradt - szívesen tett eleget a meghívásomnak és még a barátnőjét is elhívta, aki szintén színit végzett, és jelenleg a temesvári Csíki Gergely Állami Társulat színésznője.

  2020. Március 2.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Ennem adnak, melegben vagyok

  Magdolna az ágya szélén ül, és ha rosszra gondol, akkor a múlt és a jövő jut eszébe: hogy honnan jött, és ha innen mennie kell, hová kerülhet.

  2020. Február 3. - 2020. Február 3.
  hozzászólás
  Superar mini koncertturné Sepsiszentgyörgyön

  Mini koncertturnén vettek részt az őrkői Superar kórust alkotó gyerekek 2020. január 30-án  Sepsiszentgyörgyön.

  2020. Január 31.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Ő a valakije, akinek nincs senkije

  Székelypálfalván jártunk, hogy egyszerre nézzük meg azt, ami szép és azt, ami szomorú.

  2020. Január 23.
  Címkék: 
  hozzászólás
  Önkéntesek mentorainak képzése

  A Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programja egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Évekkel ezelőtt célul tűztük ki, hogy a Young Caritas mozgalom által „divatba” hozzuk az önkéntességet.

  Pages