Languages

Search form

További hírek

• 2017. Október 6. - 2017. Október 6.
    Idősek Világnapját ünnepelték a Nappali Foglalkoztató Központban

Tegnap, október 5-én a Gyulafehérvári Caritas ünnepi műsorral köszöntötte az időseket a csíkszeredai Mozgáskompetencia Fejlesztő Központ székhelyén is. Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen 42 idős és idősödő személy vett részt a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

2017. Szeptember 22. - 2017. Szeptember 22.
    Hatodik éve tart a Gyulafehérvári Caritas és a MOL Románia közti együttműködés

Több, mint fél évtizede valósulnak meg a Gyulafehérvári Caritas különböző programjai a Mol Románia támogatásának jóvoltából

2017. Március 1. - 2017. Március 1.
    0 hozzászólás
    Farsangbúcsúztató a nappali foglalkoztató központokban

Tegnap, február 28-án a Gyulafehérvári Caritas vidám, ünnepi műsorral búcsúztatta a farsangot Székelyudvarhelyen. A húshagyó kedden szervezett álarcosbálon közel 60 idős és idősödő személy vett részt a Papkertben található Nappali Foglalkoztató Központ székhelyén.

2016. Október 5.
    Az Idősek Világnapját ünnepelték Székelyudvarhelyen

Tegnap, október 4-én a Gyulafehérvári Caritas ünnepi műsorral köszöntötte az időseket Székelyudvarhelyen. Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen közel 70 idős és idősödő személy vett részt a Papkertben található Nappali Foglalkoztató Központ székhelyén.

Már hagyománnyá vált, hogy ez alkalommal a szervezet minden évben ünnepi műsor keretében fejezi ki háláját, tiszteletét, megbecsülését és szeretetét azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

2016. Szeptember 1.
    0 hozzászólás

A Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai Mozgáskompetencia Fejlesztőközpontjában aktív idősödési program és egyéni fejlesztés is zajlik.

2016. Augusztus 30.
    0 hozzászólás
    Idén is folytatódik a Gyulafehérvári Caritas és a MOL Románia közti együttműködés

A mozgás az élet alapja. Azonban gyakran előfordul, hogy egy személy baleset következtében vagy betegség miatt mozgásában sérül. A Gyulafehérvári Caritas Mozgáskompetencia Fejlesztőközpontjai ezekben az esetekben próbálnak segítséget nyújtani. A Gyulafehérvári Caritas a MOL Románia támogatásával lehetőséget kínál egyéni mozgáskompetencia fejlesztésre.

2016. Július 10. - 2016. Július 10.
    0 hozzászólás
    A mozgásfejlődés hatása a gondolkodásra

A Gyulafehérvári Caritas Mozgáskompetencia Fejlesztőközpont trénerei 5 éve foglalkoznak különböző személyek egyéni mozgáskompetencia fejlesztésével (baleset-, műtét-, törések-, agyvérzés utáni állapot, fizikailag- vagy halmozottan sérült személyek). Az egyéni eseteknél személyre szabottan, a meglévő mozgásból kiindulva, újabb mozgáslehetőségeket kutatva haladnak lépésről lépésre előre, a kinaesthetics alapelveinek segítségével.

2016. Július 8.
    A hosszú élet titka

A 93 éves Marci bácsi szerint a hosszú élet titka, hogy mindenki saját maga legjobb orvosa.

2016. Július 7.
    Szakmai kompetenciák átadása – Kinaesthetics az ápolás területén

A Gyulafehérvári Caritas, a Kinaesthetics Romania és a Stiftung Lebensqualität közös projektje a szakmai kompetenciáik javítását célozza meg, hogy ezáltal javuljon az ápolási szolgáltatások minősége.

2016. Június 2. - 2016. Június 2.
    Mozgás és jókedv

Idén hatodik éve már, hogy a Gyulafehérvári Caritas szervezetén belül működő Idősek Nappali Foglalkoztatóközpontjaiban, kinaesthetics trénerek hetente négy alkalommal tartanak mozgáskompetencia fejlesztést nyugdíjas csoportoknak.

Pages