További hírek - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  További hírek

 • 2019. Október 9.
  0 hozzászólás
  Sorsfordító

  Egyetemistaként serényen használtam a tudáspótló parfümöt. A napokban rájöttem: úgy, ahogy van tudáspótló parfüm, létezik sorsfordító iroda is.

  Helyszín: Csíkszereda
  2018. December 11.
  0 hozzászólás
  Módszertani napok a Caritas Iskolánál

  Az őszi tematikus napokat az ápolás, a gyermekgondozás és a felnőttképzés kérdéskörében szerveztük.

  2017. December 8. - 2017. December 8.
  0 hozzászólás
  Pénzügyi és management kompetenciák tanítása - Projekt középvezetőknek

  2017. október és november folyamán a Gyulafehérvári Caritas munkatársainak pénzügyi szimulációs képzésére került sor a projekt keretén belül.

  2017. Március 28. - 2017. Március 28.
  0 hozzászólás
  Nyiss új ablakot magad és a világ felé! Beszélgetés a hitelességről.

   A gyermekgondozó képzés margójára

  A gyermekgondozó képzésünk izgalmas tananyagából az egyik lényeges és elengedhetetlen témát emelném ki: a hiteles szülői, illetve gondozói magatartást és nevelést. Mit is jelent ez valójában a mai ember számára, a 21-ik században?

  2017. Február 6.
  0 hozzászólás
  Szakképesítést igazoló bizonylat – a befektetett munka megérdemelt gyümölcse

  Pár napja vette át a szakképesítést igazoló okiratot az a 17 fős csoport, amelynek tagjai elvégezték a kórházi ápoló képzést Székelyudvarhelyen.

  2016. November 23.
  0 hozzászólás
  A palliatív ellátás fontossága

  Mit jelent a palliatív ellátás?

  A palliatív ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátásban multidiszciplináris csapat vesz részt, így komplex (testi, lelki, szociális, és spirituális) támaszt tudnak nyújtani.

  2016. Szeptember 1.
  0 hozzászólás
  Palliatív ellátás: a betegek életminőségének javítása

  Az otthongondozásban dolgozó kollégáink munkájuk során naponta találkoznak végstádiumban levő betegekkel, így fontos számukra, hogy a palliatív ellátás területén jártasak legyenek. A jelenlegi szakképzések nem nyújtanak ilyen jellegű oktatást, ezért szakápolóink számára megterhelő lehet a végső stádiumban levő betegek ápolása.

  Helyszín: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
  2016. Július 26.
  0 hozzászólás
  Sok millió búzaszem, egy kenyér

  Sok millió búzaszem, egy kenyér. Talán ez is lehetett volna a mottója a Caritas Vidékfejlesztési ágazata által szervezett kenyérsütő képzésnek. A mintegy nyolc résztvevő több kenyérsütési módozatot is megismerhetett, a hagyományos kovászos, nagyanyáink által verejtékkel dagasztott "házikenyértől", amelyet agyaggal kirakott, gondosan előmelegített kemencében sütöttek meg, a most "divatos" magos kenyerekig.

  2016. Június 14.
  0 hozzászólás
  Beszámoló a takarmányozás képzésről

  Bizonyára emlékeznek a gazdák az április végén tartott "Tavaszi képzéssorozatunkra", ahol istálló és állathigiéniáról, fejőgép tisztításról, körömpucolásról hallhattak hasznos tanácsokat az itteni gazdák.

  2016. Június 13.
  0 hozzászólás
  Lovak takarmányozása és patkolása

  Lótartás, lovak patkolása, lovak takarmányozása, illetve a leggyakrabban előforduló betegségek témakörben hallhattak előadást mindazok, akik ellátogattak május 26-án, illetve 27-én tartott előadások valamelyikére. A Caritas Vidékfejlesztési ágazata a Pro Educatione Alapítvánnyal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával karöltve szervezte meg hagyományteremtő céllal, eddig a környékünkön egyedülállónak számító képzéssorozatát. Célcsoportunk elsősorban a hobby lótartó gazdák voltak.

  Pages