Languages

Search form

  További hírek

 • 2019. Október 9.
  hozzászólás
  Sorsfordító

  Egyetemistaként serényen használtam a tudáspótló parfümöt. A napokban rájöttem: úgy, ahogy van tudáspótló parfüm, létezik sorsfordító iroda is.

  Helyszín: Csíkszereda
  2018. December 11.
  hozzászólás
  Módszertani napok a Caritas Iskolánál

  Az őszi tematikus napokat az ápolás, a gyermekgondozás és a felnőttképzés kérdéskörében szerveztük.

  2017. December 8. - 2017. December 8.
  hozzászólás
  Pénzügyi és management kompetenciák tanítása - Projekt középvezetőknek

  2017. október és november folyamán a Gyulafehérvári Caritas munkatársainak pénzügyi szimulációs képzésére került sor a projekt keretén belül.

  2017. Március 28. - 2017. Március 28.
  hozzászólás
  Nyiss új ablakot magad és a világ felé! Beszélgetés a hitelességről.

   A gyermekgondozó képzés margójára

  A gyermekgondozó képzésünk izgalmas tananyagából az egyik lényeges és elengedhetetlen témát emelném ki: a hiteles szülői, illetve gondozói magatartást és nevelést. Mit is jelent ez valójában a mai ember számára, a 21-ik században?

  2017. Február 6.
  hozzászólás
  Szakképesítést igazoló bizonylat – a befektetett munka megérdemelt gyümölcse

  Pár napja vette át a szakképesítést igazoló okiratot az a 17 fős csoport, amelynek tagjai elvégezték a kórházi ápoló képzést Székelyudvarhelyen.

  2016. November 23.
  hozzászólás
  A palliatív ellátás fontossága

  Mit jelent a palliatív ellátás?

  A palliatív ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátásban multidiszciplináris csapat vesz részt, így komplex (testi, lelki, szociális, és spirituális) támaszt tudnak nyújtani.

  2016. Szeptember 1.
  hozzászólás
  Palliatív ellátás: a betegek életminőségének javítása

  Az otthongondozásban dolgozó kollégáink munkájuk során naponta találkoznak végstádiumban levő betegekkel, így fontos számukra, hogy a palliatív ellátás területén jártasak legyenek. A jelenlegi szakképzések nem nyújtanak ilyen jellegű oktatást, ezért szakápolóink számára megterhelő lehet a végső stádiumban levő betegek ápolása.

  Helyszín: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
  2016. Július 26.
  hozzászólás
  Sok millió búzaszem, egy kenyér

  Sok millió búzaszem, egy kenyér. Talán ez is lehetett volna a mottója a Caritas Vidékfejlesztési ágazata által szervezett kenyérsütő képzésnek. A mintegy nyolc résztvevő több kenyérsütési módozatot is megismerhetett, a hagyományos kovászos, nagyanyáink által verejtékkel dagasztott "házikenyértől", amelyet agyaggal kirakott, gondosan előmelegített kemencében sütöttek meg, a most "divatos" magos kenyerekig.

  2016. Június 14.
  hozzászólás
  Beszámoló a takarmányozás képzésről

  Bizonyára emlékeznek a gazdák az április végén tartott "Tavaszi képzéssorozatunkra", ahol istálló és állathigiéniáról, fejőgép tisztításról, körömpucolásról hallhattak hasznos tanácsokat az itteni gazdák.

  2016. Június 13.
  hozzászólás
  Lovak takarmányozása és patkolása

  Lótartás, lovak patkolása, lovak takarmányozása, illetve a leggyakrabban előforduló betegségek témakörben hallhattak előadást mindazok, akik ellátogattak május 26-án, illetve 27-én tartott előadások valamelyikére. A Caritas Vidékfejlesztési ágazata a Pro Educatione Alapítvánnyal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával karöltve szervezte meg hagyományteremtő céllal, eddig a környékünkön egyedülállónak számító képzéssorozatát. Célcsoportunk elsősorban a hobby lótartó gazdák voltak.

  Pages