Languages

Search form

További hírek

• 2018. Február 20. - 2018. Február 20.
    0 hozzászólás
    Egy falugondnok megbízható és őszinte

Nagy Erzsébet 1957. március 5-én született a Hargita megyei Gyimesközéplokhoz tartozó Háromkúton. Az elemi iskolát szülőfalujában, az általános iskolát pedig Gyimesközéplokon végezte. 1994. januárjától egy éven keresztül önkéntesként dolgozott Barth Ottó plébános mellett. Az ő segítségével 1995-ben alkalmazásba került a Szent Márton alapítványhoz, bolti eladóként dolgozott.

2018. Február 14.
    Betegek világnapja Búzásbesenyőben is

Szombaton, február 10-én a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonában is megünnepeltük a Betegek világnapját. Ez alkalommal Czikó László, a búzásbesenyői római katolikus plébános tartott ünnepi misét a bentlakóknak. Ezt követően a helyi katolikus gyülekezet ünnepi ebéddel és süteménnyel vendégelte meg az otthon összes lakóját. Köszönjük nekik!

2017. November 24. - 2017. November 24.
    0 hozzászólás
    A szükség tényleg közelről látszik

Két olyan emberi történetet ismertetünk, ahol a sors nem volt kegyes, nem a legszerencsésebben alakult az életük. Hozzájuk a hét minden napján bekopognak a munkatársak.

2017. November 13.
    Sikeresen zajlott az első Ápolás és életminőség konferencia Marosvásárhelyen

Több mint 120 hazai és külföldi résztevővel zajlott az Ápolás és életminőség című, három nyelvű nemzetközi konferencia 2017. november 10-12. között.

2017. Szeptember 15. - 2017. Szeptember 15.
    0 hozzászólás
    Kerékpározás az otthoni gondozás fontosságáért

Szeptember 13-21. között egy 12 tagú belga kerékpározó csapat halad át Románia területén, azzal a céllal, hogy több mint 1000 km-t tekerve, érintve 14 települést és végül Bukarestbe érkezve, felhívja a figyelmet az idősgondozás szükségességére és fontosságára Romániában.

2017. Február 16. - 2017. Február 16.
    Adományok a legjobbkor - sikeres volt a Szent Erzsébet-gyűjtés

2016. novemberében került sor a minden évben hagyományosan, Erdély templomaiban szervezett Szent Erzsébet-gyűjtésre. Ez alkalommal az idős és beteg testvéreinket segítő Otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységének a támogatására fordítjuk az adományokból befolyt összeget.

2017. Február 10.
    Február 11. a betegek 25. világnapja

Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)

2017. Január 13.
    0 hozzászólás
    Az idős néni képes a gyermeki játékosság befogadására

Az öregedés az életünkben egy olyan folyamat, amit nagyon sok idős ember nehezen tud elfogadni.

2016. December 6. - 2016. December 6.
    Idén is eredményes együttműködés

Az előző évekhez hasonlóan, Hargita Megye Tanácsa 2016-ban is támogatta a Gyulafehérvári Caritas programjait.  A 15 évre visszanyúló együttműködés eredményeként idén 14 pályázat részesült pozitív elbírálásban, összesen 808.433 lej értékben.

A legnagyobb összeget a Gyulafehérvári Caritas Otthoni beteggondozó szolgálatának ítélte oda a támogató intézmény, összesen 437.750 lej értékben, amely a megye 66 településén biztosít egészségügyi alapápolást és szakápolást, valamint háztartási segítséget az arra rászorulóknak.

2016. November 25.
    Székelyföldi Szociális Szervezetek találkozója a Jakab Antal Házban

A Gyulafehérvári Caritas szervezésében november 23-án került sor az évekkel ezelőtt megszakadt szociális hálózati találkozók folytatására a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

Az esemény a korábban megszakadt együttműködések lehetőségét kívánja újraéleszteni, felületet biztosítva a Székelyföldön tevékenykedő szociális intézmények vezetőinek a találkozásra, erősítve a szervezetek közötti együttműködést.

Pages