Languages

Search form

További hírek

• 2017. Szeptember 15. - 2017. Szeptember 15.
    0 hozzászólás
    Kerékpározás az otthoni gondozás fontosságáért

Szeptember 13-21. között egy 12 tagú belga kerékpározó csapat halad át Románia területén, azzal a céllal, hogy több mint 1000 km-t tekerve, érintve 14 települést és végül Bukarestbe érkezve, felhívja a figyelmet az idősgondozás szükségességére és fontosságára Romániában.

2017. Február 16. - 2017. Február 16.
    Adományok a legjobbkor - sikeres volt a Szent Erzsébet-gyűjtés

2016. novemberében került sor a minden évben hagyományosan, Erdély templomaiban szervezett Szent Erzsébet-gyűjtésre. Ez alkalommal az idős és beteg testvéreinket segítő Otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységének a támogatására fordítjuk az adományokból befolyt összeget.

2017. Február 10.
    Február 11. a betegek 25. világnapja

Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)

2017. Január 13.
    0 hozzászólás
    Az idős néni képes a gyermeki játékosság befogadására

Az öregedés az életünkben egy olyan folyamat, amit nagyon sok idős ember nehezen tud elfogadni.

2016. December 6. - 2016. December 6.
    Idén is eredményes együttműködés

Az előző évekhez hasonlóan, Hargita Megye Tanácsa 2016-ban is támogatta a Gyulafehérvári Caritas programjait.  A 15 évre visszanyúló együttműködés eredményeként idén 14 pályázat részesült pozitív elbírálásban, összesen 808.433 lej értékben.

A legnagyobb összeget a Gyulafehérvári Caritas Otthoni beteggondozó szolgálatának ítélte oda a támogató intézmény, összesen 437.750 lej értékben, amely a megye 66 településén biztosít egészségügyi alapápolást és szakápolást, valamint háztartási segítséget az arra rászorulóknak.

2016. November 25.
    Székelyföldi Szociális Szervezetek találkozója a Jakab Antal Házban

A Gyulafehérvári Caritas szervezésében november 23-án került sor az évekkel ezelőtt megszakadt szociális hálózati találkozók folytatására a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

Az esemény a korábban megszakadt együttműködések lehetőségét kívánja újraéleszteni, felületet biztosítva a Székelyföldön tevékenykedő szociális intézmények vezetőinek a találkozásra, erősítve a szervezetek közötti együttműködést.

2016. November 23.
    A palliatív ellátás fontossága

Mit jelent a palliatív ellátás?

A palliatív ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátásban multidiszciplináris csapat vesz részt, így komplex (testi, lelki, szociális, és spirituális) támaszt tudnak nyújtani.

2016. November 23.
    Szentmise az elhunyt gondozottakért

Az előző évekhez hasonlóan, a Gyulafehérvári Caritas idén is szentmiséket szervezett a halottaiért, azokért az elhunytakért, akik a gondozásukban voltak, akik szenvedésének enyhítésében részt vállaltak. November 15-én Gyergyóalfaluban, míg 23-án Csíkszeredában a harangok emlékezni hívták össze a munkatársakat és a hozzátartozókat.

A szertartásokon a résztvevők gyertyát gyújtottak, a jelenlevőket meghatottság és tisztelet járta át. A lángokban, melyek az élet múlandóságát és az örök világosságot jelképezik, a lelkek találkozhatnak az emlékek és a hit ereje által.

2016. November 16. - 2016. November 27.
    November 27: Szent Erzsébet-gyűjtés az idősek és betegek gondozásáért

Az elmúlt évben a hátrányos helyzetű gyermekeket, a nekik szánt programokat sikerült megsegíteni az Önök adományaival, melyek 191.692 lejt tettek ki. Köszönjük! Ebben az évben idős és beteg testvéreinket segítő otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységének a támogatására kérjük szíves adományaikat.

Exc. és Ft. dr. Jakubinyi György érsek felhívása itt olvasható >>>

2016. Október 6.
    0 hozzászólás
    Az idősek az egész nép bölcsességi tartaléka

Négy megyében több, mint 20 településen köszöntötték az időseket.

Pages