Nyári táborok a Maros megyei Harcón is - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Nyári táborok a Maros megyei Harcón is

 • 2018. Július 26.
  0 hozzászólás

  Az elmúlt két hétben a Mezőpanit községhez tartozó Harcón interkulturális nyári tábort szerveztünk harcói és székelykövesdi gyerekek számára. Az immár harmadik alkalommal megszervezett tábor első hetén, július 9-13. között az iskolás gyerekeket fogadtuk, az azt követő héten július 16-20. között pedig az óvodásoké volt a terep.
  A harcói óvoda udvara idén is kitűnő választásnak bizonyult a vetélkedők, kincskeresés, szabadtéri játékok és kézműves foglalkozások lebonyolítására.

  Az iskolásoknak szervezett táborban naponta 45 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Az első nap az ismerkedésről és a tábori szabályok leszögezéséről szólt. Ezt követték a mozgásos játékok, majd a kézműves foglalkozások. Az első napon a gyerekek tábori bögrét festettek maguknak, második nap keraplasztból kitűzőket formáltak, harmadik nap pedig nemezből készítettek kitűzőket, karkötőket és virágokat. A negyedik nap a kincskeresésről szólt, amikor csapatokba szerveződtek a gyerekek és a harcói óvoda udvarán felállított öt versenyhelyszínen, különböző ügyességi játékokon vettek rész, majd a végén minden csapat meglelte saját „kincsét”.

  Az utolsó napon a korábban elkészített gyurma-kitűzőket festették meg a gyerekek, majd az egész heti munkájukból készített kiállításon tanulmányozhatták egymás munkáit. Közös csoportképpel, egy kis édességgel és jókedvvel búcsúzott az iskolás csapat és már a jövőévi nyári tábort emlegették.

  A július 16-20. közötti héten a harcói óvoda udvarát az óvodások 20 fős csapata vette birtokba. Hasonlóan az iskolás gyerekek tábori programjához, ez alkalommal is készültek festett bögrék, kitűzők, nemezből karkötők és hajgumik. A kedvezőtlen esős időjárás miatt az óvodásoknak tervezett kincskeresős nap helyett társasjátékos és kézműves foglalkozást tartottunk. Az utolsó napot a gyerekek munkáinak kiállításával, közös játékkal és dinnyeevéssel zártuk.

  Ezúton is szeretnénk megköszönni Mezőpanit Önkormányzatának, valamint a Kádár Márton Általános Iskola vezetőségének a támogatását és nem utolsó sorban az önkénteseinknek a kitartó munkáját, jókedvét és lelkesedését a tábor megszervezésében és lebonyolításában.

  További fényképek itt érhetők el.

  (Bartha Zsuzsanna)

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás