Languages

Önismereti és kézműves tábor Csíkszeredában

• 2018. Május 7.
    0 hozzászólás

A csíkszeredai önkéntesek május 4-én és 5-én önismereti és kézműves táborban vehettek részt az önkéntes program szervezésében.

A kétnapos rendezvény két fő tevékenységre épült: az önismereti részre, ahol az önkéntesek Ambrus Zsuzsanna pszichológus segítségével az őket leginkább foglalkoztató tinédzserkori kérdéseket járhatták körül, majd Lőrincz Kinga, a Szent Gellért Alapítvány munkatársa kézműves és művészetterápiás tevékenységeket tartott a jelenlévőknek. Mindkét tevékenység sikeresnek és népszerűnek bizonyult.

A táborban összesen húsz önkéntes vett részt, akiket a hatékony munka érdekében mindkét nap két kisebb csapatra oszlottak, majd rotációszerűen cserélődtek a tevékenységek mentén.

A program péntek délután kezdődött egy rövid ismerkedéssel és néhány játékkal, majd az önismereti csoport a felelősségvállalás témájában merült el. A kézműveskedő önkéntesek nemezeléssel kezdték a tevékenységet.

A második nap az emberi kapcsolatokról, a pozitív és negatív tulajdonságokról szólt, ezzel párhuzamosan a másik csapat égethető gyurmából készített szebbnél szebb díszítésű kiskanalakat.

A tábor, amellett, hogy szórakoztató és tanulságos volt, jótékonysági jelleggel is bír, mivel a tábor kézműves tevékenységei alatt készült termékeket önkénteseink az általuk heti rendszerességgel látogatott gyerekotthonban élő gyerekek számára ajánlották fel.

A tábor fő támogatója Csíkszereda Önkormányzata volt, támogatásukat ezúton is nagyon köszönjük.

(Tankó Gabriella, önkénteskoordinátor)

SZÓLJON HOZZÁ