Languages

In
    Feb 12, 2015
    0 hozzászólás

A Gyulafehérvári Caritas munkáját 1990-től, a kezdetektől fogva segítik önkéntesek. Az évek folyamán felismertük, hogy fontos erőforrásai szervezetünknek, az intézményi háttér és a tevékenységek bővülésével egy időben azonban nyilvánvalóvá lett, hogy nem elégséges az az informális háló számukra, amelyben dolgoznak. Szükségszerűvé vált egy, sajátosan az önkéntesekre, az önkéntes munkára irányuló gondolkodás és építkezés elkezdése. Ennek következményeként 2007-ben megszületett a szervezet hosszú távú önkéntes stratégiája, 2008-ban alkalmazva lett két főállású önkéntes koordinátor, 2010-ben pedig további hat munkatárs alkalmazására nyílt lehetőség. Jelenleg hét regionális és egy egyházmegyei koordinátor dolgozik a programban. A koordinátorok összefogják a helyi önkénteseket, képezik, felkészítik őket a tevékenységekre, megszervezik a különböző programokat, valamint kísérik az önkéntesek munkáját. Ily módon törekszik szervezetünk intézményes kereteket és szakmai hátteret biztosítani önkéntesei munkájához.

• Cím (opcionális)