Languages

Ozsdola, a legendák földje

• 2017. Július 16.
    0 hozzászólás

A Gyulafehérvári Caritas Roma Integrációs Programjának keretében működő Ozsdolai Nappali Foglalkoztató Központ több mint 50 ozsdolai gyermek számára szervezett ingyenes nappali tábort július 10-14. között az ozsdolai önkormányzat támogatásával.

A tábor minden kisiskolás számára nyitott volt, jelentkezni egy rajz elkészítésével lehetett. A program az ozsdolai és a környékbeli legendák megismerésére épült. A foglalkozások, játékok  is ezekhez a történetekhez kapcsolódtak.

Az első nap az ismerkedés mellett az ozsdolai legendák megismeréséről szólt. Az Óriáskő legendája, a Kőlik legendája és a Vadleány kútjának legendája valós helyszínekké váltak, ahol a gyerekek maguk is részesei lehettek a történetnek, és olyan vetélkedőkön, csapajátékokon vehettek részt, amelyek a felhőtlen jókedvnek, mókának, csintalankodásnak is teret engedtek.

Készültek csapatzászlók, csapathimnuszok, biztató kiáltások, melyek a tábor végéig kísérték a csapatokat, erősítették az összetartozást.

Az elkövetkező napok mindegyikén egy-egy környékbeli legenda megismerésével indult a nap, és kiscsoportos tevékenységekkel folytatódott. A sok mozgást igénylő vetélkedők, csapatfeladatok mellett a gyerekek a különböző kvízjátékokban, memóriajátékokban és saccpartikban elméleti tudásukat is  összemérhették.

Kreativitásból sem volt hiány. Utolsó nap a gyerekek ötletes kis színdarab, bábszínház vagy közös rajz elkészítésével számoltak be tábori élményeikről.

Az ozsdolai tábor lebonyolítását 16, nagyrészt ozsdolai fiatalokból álló önkéntescsapat segítette, akiknek nagy szerepük volt a csoporttevékenységek szervezésében, a színterek előkészítésében, a gyerekek felügyeletében.

Köszönettel tartozunk a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának a program kidolgozásában és megvalósításában nyújtott segítségéért, az ozsdolai Otthoni Beteggondozó Szolgálat munkatársainak az egészségügyi felügyeletért, a Zöld Nap Egyesületnek a program színesebbé tételéért, valamint  a Diószegi Pékségnek a gyermekek számára biztosított  napi, friss péksüteményekért.

További képek: ITT>>

(Hubbes Kinga)