Languages

Search form

  Rólunk írták

 • Transindex,
  2017. Április 27.
  Címkék:

  Most az önkormányzatoknak kell megoldást keresniük a civil szervezetekkel arra, hogy ezeknek ne kelljen lemondaniuk az otthon gondozott betegek és idősek segítéséről. Maros megyében ma erről tárgyalnak.

  Székelyhon, Csíki hírlap,
  2017. Április 27.
  Címkék:

  Az előre jelzett nehézségek ellenére egy hónapnyi támogatáskiesés után rendeződött a Gyulafehérvári Caritas katolikus segélyszervezet anyagi helyzete, így egyetlen betegükről sem kell lemondaniuk – legalábbis Hargita megyében. Megyeszinten közel kétezer beteget, illetve idős embert gondoz a szervezet. Segítségre szorulva. Továbbra is eljutnak az idősekhez és a betegekhez a segélyszervezet munkatársai.

  Székelyhon,
  2017. Április 25.

  Elsősegélynyújtó- és kórházi segédápolói képzést indít a székelyudvarhelyi Caritas, az érdeklődők május 5-éig jelentkezhetnek – tudtuk meg Csató Judittól, a Caritas munkatársától. Az elsősegélynyújtás elsajátítása bárkinek hasznos lehet.

  Székelyhon,
  2017. Április 25.
  Címkék:
  Míg a közszféra alkalmazottainak fizetését megemelték, addig a szociális háló oroszlánrészét biztosító civil szervezetek szolgáltatásainak támogatásától elállt a szakminisztérium és a megyei önkormányzat. A pénzügyi finanszírozások megvonása pedig olyan fontos és ingyenes szociális szolgáltatások eltűnéséhez vezet, mint a krónikus betegségben szenvedő idősek otthoni gondozása, a fogyatékkal élő gyerekek fejlesztése vagy a szociálisan hátrányos családoknak nyújtott segítség.
  Erdély Tv,
  2017. Április 25.
  Címkék:

  Négy hónapja nem részesülnek támogatásban. A szakadék szélére kerültek a Maros megyei, szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek. (Videó)

  Marosvásárhelyi Rádió,
  2017. Április 24.
  Címkék:

  A szakadék szélére kerültek Maros megyében az alapítványok és egyesületek által működtetett szociális szolgáltatások – nyilatkozta mai sajtótájékoztatóján a Gyulafehérvári Caritas ágazati igazgatója, Ludescher László.

  Népújság,
  2017. Április 24.
  Címkék:

  Az eddigi legsúlyosabb krízishelyzetbe kerültek a szociális szolgáltatásokat biztosító Maros megyei civil szervezetek. Ellátottak ezrei, hátrányos helyzetű idős emberek, súlyos fogyatékkal élő gyerekek maradhatnak ellátás nélkül, mivel ezek a szervezetek január 1-től semmiféle anyagi támogatást nem kaptak a Maros Megyei Tanácstól – hívták fel a figyelmet a helyzet súlyosságára a civil szféra képviselői tegnapi sajtótájékoztatójukon. A találkozóra meghívták a gyermekvédelmi igazgatóság és a megyei tanács képviselőit, viszont csak a gyermekvédelem sajtószóvivője jelent meg. 

  Transindex,
  2017. Április 24.
  Címkék:
  Ötszáz otthoni gondozásban lévő vidéki személy ellátásáról kénytelen lemondani a Gyulafehérvári Caritas Maros megyében a finanszírozások késése miatt. A szociális szolgáltatásokat nyújtó magánszervezetek a csőd szélén állnak Maros megyében - nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján a Gyulafehérvári Caritas igazgatója, Márton András.
  Székelyhon, Csíki hírlap,
  2017. Március 5.
  Címkék:

  Újra támogatja a munkaügyi minisztérium a Gyulafehérvári Caritas szociális szolgáltatásainak finanszírozását: az új szerződés a teljes 2017-es évre szól, azonban az otthoni beteggondozó program esetében a tavaly decemberben kért összeg mindössze 75 százalékát biztosítják.

  Romkat,
  2017. Március 1.
  Címkék:

  A Gyulafehérvári Caritas március 1-jén, délután kapott értesítést arról, hogy minisztériumi rendelet alapján kapnak támogatást otthoni beteggondozásra a március–december közötti időszakra – tudtuk meg  Péter Györgytől, a Caritas szociomedikális ágazatának igazgatójától. Az összeg ugyan csak havonta a háromnegyedét teszi ki a januári támogatásnak, de ennek is örülnek, tette hozzá az igazgató.

  Pages

 • Aktuális

  Csütörtök, Május 11, 2017

  Idén másodszor neveztünk be a Swimathon úszóversenyre Marosvásárhelyen, így június 11-ig támogathatod a Gyulafehérvári Caritas Első nyári táborom nevű pro