Languages

Search form

  Rólunk írták

 • Székelyhon,
  2018. December 2.
  Címkék:

  A kapcsolatoknak gyógyító erejük van, ezért is érdemes kilépniük az elszigeteltségből a daganatos betegeknek – vallja Kedves Rita és András Ildikó, akik daganatos betegeket támogató csoportot hoztak létre Gyergyószentmiklóson.

  Székelyhon,
  2018. November 5.

  Egyetlen telefonos üzenettel két euró adományozható egy rászoruló gyermek meleg ebédjének biztosítására a Gyulafehérvári Caritas SMS-kampánya által. Ezzel a módszerrel több mint hétszáz, nappali foglalkoztató központokba járó gyermek meleg ebédjét biztosítaná a szervezet. Az októberben indított kampány január közepéig tart.

  Maszol - Új Magyar Szó online,
  2018. Szeptember 27.
  Címkék:

  Az előző évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a Gyulafehérvári Caritas tevékenységeit. A partnerség része a 12 nyertes pályázat is, melyből tízet a Megyei Tanács alintézménye, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság finanszíroz.

  Hargita Megye Tanácsa,
  2018. Szeptember 26.
  Címkék:

  A Gyulafehérvári Caritas részéről Péter György, a Caritas szociomedikális ágazat vezetője és Demeter Zsuzsa, programkoordinátor, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság képviseletében Basa Jolán beszélt a sikeres együttműködésről, és az idei év megvalósításairól.

  Székelyhon,
  2018. Szeptember 18.
  Címkék:

  Már csak engedélyeztetésre vár a Gyulafehérvári Caritas, hogy hivatalosan megnyithassa a Csíksomlyón felépített védett otthont, ahol elsősorban demenciában szenvedő, illetve Alzheimer-kórral küszködő időseket láthatnak el. Az egyedülállónak számító létesítményt német magántámogatásból építették fel.

  Hargita Népe,
  2018. Július 17.
  Címkék:

  A Gyulafehérvári Caritas heteken belül megnyitja Csíkszeredában a nyugati mintára működő házat, amelyben állandó felügyelet mellett élhetnek a beköltöző idősek. A Szék út 55. szám alatti telken emelt házban főként időskori elbutulással demenciában és Alzheimer-kórban szenvedő személyeket fogadnak, a szolgáltatás államilag nem támogatott, a gondozásra havi hozzájárulást kell fizetni.

  Székely Hírmondó,
  2018. Július 11.

  A Gyulafehérvári Caritas immár harmadik alkalommal szervezett interkulturális gyermektábort Ozsdolán. A július 9–13. között zajló tábornak 80 résztvevője van, témája a különböző népek, nemzetek és országok megismerése.

  Háromszék,
  2018. Július 11.

  A Gyulafehérvári Caritas július 9. és 13. között harmadik alkalommal szervezte meg interkulturális gyermektáborát Ozsdolán nyolcvan helybeli és kishilibi, elsősorban hátrányos helyzetű I–IV. osztályos kisiskolás számára.

  Háromszék,
  2018. Május 30.
  Címkék:

  Nem csak a fizikai agresszió veszélyes, a lelki fájdalomhoz, az érzelmi egyensúly felborulásához, egy gyermek egészséges fejlődésének megzavarásához elég a kiközösítés, kirekesztés, szóbeli bántalmazás, amelynek formáit nehezebb tetten érni, de súlyos nyomokat hagyhatnak bennünk ott, ahol az kevésbé látható – hirdeti a sepsiszentgyörgyi Caritas Szeretetszolgálat által szervezett Láthatatlan pofonok című interaktív kiállítás, amely a szervezet székhelyén várja az érdeklődőket, és amely igen tanulságos lehet gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

  Székelyhon.ro, Gyergyói hírlap,
  2018. Február 6.
  Címkék:
  Fejtörést okozott az unokának, mit írasson nagymamája születésnapi tortájára. Az „Isten éltesse sokáig” furcsán hangzott volna egy olyan hölgy esetében, aki ötvenegy éve nyugdíjas. Az ünnepségre készült tortán végül ez lett a felirat: Ági mama 106 éves. Eigel Ágnest mindkét családja felköszöntötte.

  Pages