Languages

Search form

Romániai Caritas - a szíriai lakosok számára szervezett adománygyűjtés eredményei

• 2017. Május 8. - 2017. Május 8.
    0 hozzászólás

A szíriai emberek megsegítésére szervezett februári adománygyűjtésen összesen 490.307 lej gyűlt össze Románia katolikus templomaiban, ebből 139.468,50 lej a Gyulafehérvári Főegyházmegyében. Köszönjük!

Ebből az összegből a Romániai Caritas két projektet tud támogatni: az első Aleppo városát célozza meg, ahol több éve zajlik a szír hadsereg és a ellenállás közötti erőszakos összecsapás. Több mint 300.000 ember kényszerült elhagyni a várost és menedéket találni, emellett több lakónegyedet teljes egészében leromboltak.

A helyi Szíriai Caritas és világszerte más Caritas-szervezetek - köztük a Romániai Caritas - támogatása által több mint 15.000 szenvedő szíriainak tudunk élelmet, ivóvízet és orvosi ellátás biztosítani. 700-nál is több gyermek folytathatja majd iskolai tanulmányait, több család kap segítséget lerombolt otthonaik újjáépítéséhez vagy egy menedék bérléséhez. A Szíriai Caritasnak két irodája van Aleppoban, ahol szakemberek és önkéntesek csapatai segítik a szíriai háború áldozatait.

A második projekt a Nyugat-Szíria partvonalán elhelyezkedő Tartous és Mashta Al Helu városára irányul. Ezt a térséget nem sújtotta háború, de 200.000 belső menekült itt talált ideiglenesen menedéket. A projekt által 560 családot támogatunk anyagilag a menedék lakbérének kifizetésével; 435 diák részesül tanulmányi támogatásban; 276 beteg jut orvosi ellátáshoz; 784 családnak osztunk ki élelmet és egyéb termékeket (mosószer, pelenka). Mindezek mellett sor kerül egy közösségfejlesztési programra, melyen elsősorban nők vesznek majd részt.

Kapcsolat:
    emergency@caritasromania.ro