Languages

• 2017. Április 3.
    Márton Kinga Izabella
    0 hozzászólás

Az elmúlt két hónapban két képzés zajlott Marosvásárhelyen Kineasthetics az ápolásban témakörben, a Caritas Iskola szervezésében. Ennek kapcsán a Kinaesthetics alapjairól, a képzés elméleti és gyakorlati aspektusairól, illetve egyéb felmerülő kérdésekről Nagy Annamáriával, a Korai Nevelő- és fejlesztőközpont munkatársával, 2-es fokozatú Kinaesthetics trénerrel beszélgettünk.

2017. Március 2.
    Pál Bíborka, Hargita Népe
    0 hozzászólás

Az elmúlt években többször kellett arról írnunk, hogy a Gyulafehérvári Caritas jelentős anyagi támogatástól esett el, a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium csökkentette a szervezet állami szubvencióját.  Februárban ez újra megismétlődött. A négy éve folyamatosan csökkenő állami támogatásról, a hazai rendszer működéséről és a túlélésre kényszerült szervezet helyzetéről Márton Andrást a Caritas igazgatóját kérdeztük. (Hargita Népe)

2017. Február 17.
    0 hozzászólás

Az alkohol valójában sejtméreg, ugyanakkor egy fajtája a tudatmódosító (pszichoaktív) szereknek. Ez azt jelenti, hogy az alkohol a központi idegrendszeren keresztül hat az emberi szervezetre, és annak működésére jelentős hatást gyakorol. Ugyanakkor csökkenti a személy logikus gondolkodási képességét és eltorzítja az ítélőképességét.

Pages