Languages

Rovatok

• 2017. Július 21.
    0 hozzászólás

A Belgiumi Caritasnál dolgozó Sebastien Dechamps a szíriai humanitárius segítségnyújtási programok felelőse, beleértve a Romániai Caritas által társfinanszírozott programot Szíria partmenti régiójában. Sebastien Dechamps júniusban ellátogatott Szíriába. Visszatérése után annak érdekében beszélgettünk vele, hogy többet tudjunk meg a szíriai helyzetről, a Caritas munkájáról és saját benyomásairól.

2017. Április 3.
    Márton Kinga Izabella
    0 hozzászólás

Az elmúlt két hónapban két képzés zajlott Marosvásárhelyen Kineasthetics az ápolásban témakörben, a Caritas Iskola szervezésében. Ennek kapcsán a Kinaesthetics alapjairól, a képzés elméleti és gyakorlati aspektusairól, illetve egyéb felmerülő kérdésekről Nagy Annamáriával, a Korai Nevelő- és fejlesztőközpont munkatársával, 2-es fokozatú Kinaesthetics trénerrel beszélgettünk.

2017. Március 2.
    Pál Bíborka, Hargita Népe
    0 hozzászólás

Az elmúlt években többször kellett arról írnunk, hogy a Gyulafehérvári Caritas jelentős anyagi támogatástól esett el, a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium csökkentette a szervezet állami szubvencióját.  Februárban ez újra megismétlődött. A négy éve folyamatosan csökkenő állami támogatásról, a hazai rendszer működéséről és a túlélésre kényszerült szervezet helyzetéről Márton Andrást a Caritas igazgatóját kérdeztük. (Hargita Népe)