Languages

Search form

  A szívekben legyen karácsony!

 • 2017. December 20.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Karácsony közeledtével közös és meghitt ünneplésre került sor a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja keretében is szerda délben.

  Az egybegyűlteket Kacsó Katinka köszöntötte, és hangsúlyozta: ez az időszak során jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, de jobban is figyelünk egymásra – családunkra, barátainkra, embertársainkra. Ezen az ünnepen a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel tölthetünk el.

   

  Balla Imre római katolikus lelkész saját gondolatait osztotta meg az ünneplőkkel a készülődésre vonatkozóan: úgy gondolja, hogy ha valaki a hétköznapi teendők mellett nem szán időt a megállásra, a nyugalomra, a lelki felkészülésre, az olyan, mintha nem készítenénk elé ünnepi ruhánkat az ünnepre. A mostani együttlétünk nyitánya ezt az előkészületet biztosítaná: szívünk ünneplőbe való öltöztetését. Lehet fáradtsággal nekimenni az ünnepnek, mert az ember esetlen, fáradékony. Lehet kipihenten, a lényeg az, hogy ne szalasszuk el azokat a pillanatokat, amelyek értelmet adnának az ünnepnek. Ezek a pillanatok nem másak, mint a meghitt beszélgetések családtagjainkkal, a meghitt közelség. – emelte ki az ünnep lényegét a lelkész úr.

   

  Póra Annamária és a Művészeti Líceum harmadik osztályos tanulói dalos, verses és színjátékos összeállítással készültek, ezután az alsóvárosi református felnőttkórus és Lőrincz István református lelkész dalos-verses összeállítását hallgathattuk meg. Végezetül tombola és szeretetmorzsa várta a szépkorúakat.

  Áldott, meghitt pillanatokban gazdag karácsonyt kívánunk!

  További képek a rendezvényről itt érhetők el.

  (Márton Kinga Izabella)

  Galéria

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás