Languages

Search form

  Fogyatékkal élő személyek támogatása

 • 2015. Február 13.
  0 hozzászólás
 • Egy sérült személy jelenléte általában teljes életmódváltást követel meg az egész családtól. Felborul a családi rend, szükség lesz egy olyan családtagra, aki a nap 24 órájában rá figyel. Ezáltal viszont nehezebbé válik a mindennapi teendők elvégzése. A Gyulafehérvári Caritas fogyatékos személyekkel foglalkozó programjainak célja többek között a családok részleges felmentése a fogyatékos személy felügyelete alól, aki ez idő alatt pozitív tapasztalatokkal gazdagodik, a színes rendezvényeken, koncerteken, táborokban való részvétel, a kézműveskedés, a főzés, a torna és az egyéb tevékenységek teljesebbé teszik életét.

  • „Szeretem a táncot és a természetet”

   Nyári sporttábor mozgás- és halmozottan sérült gyermekeknek a „Hóvirág” Néptáncegyüttes gyermekeivel 

  • ...mint az én világom

   Az Iskola Másként programsorozatot a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató szolgálatának munkatársai indították a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 5-8 osztályaiban.

  • 2012.09.21-22.: Együtt a fogyatékkal élőkért, VI. konferencia

   A Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató irodája idén is megszervezi az Együtt a fogyatékkal élőkért című konferenciáját Csíkszeredában

  • A bábok különleges világa

   Bábművészek, no meg a bábok foglalkoztak a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató sérüléssel élő fiataljaival.

  • A szépkorúak tiszteletére

   A rendkívüli időjárás és az emiatt megváltoztatott helyszín ellenére is közel 300 idős ünnepelte együtt Bereckben az Idősek Világnapját.

 • Kapcsolódó oldalak

 • Kapcsolódó hírek

  2017. Június 21.

  2017. július 10–28. között ismét három hetes fejlesztő foglalkozásokat szervezünk Csíkszeredában.

  2017. Május 19.

  2017. május 27-én ismét felépítjük a Caritas Várost, ezúttal Székelyudvarhely városi parkjában.

  2017. Május 18.

  Több mint ötszázan voltak kíváncsiak, milyen "más ként" élni. 

 • 0 hozzászólás

  Egy sérült személy jelenléte általában teljes életmódváltást követel meg az egész családtól. Felborul a családi rend, szükség lesz egy olyan családtagra, aki a nap 24 órájában rá figyel. Ezáltal viszont nehezebbé válik a mindennapi teendők elvégzése. A Gyulafehérvári Caritas fogyatékos személyekkel foglalkozó programjainak célja többek között a családok részleges felmentése a fogyatékos személy felügyelete alól, aki ez idő alatt pozitív tapasztalatokkal gazdagodik, a színes rendezvényeken, koncerteken, táborokban való részvétel, a kézműveskedés, a főzés, a torna és az egyéb tevékenységek teljesebbé teszik életét.