Languages

Szociális gazdaság

• 2015. Február 13.
    0 hozzászólás
  • A szociális gazdaság küldetése, hogy intézményeiben (szállodák, üzletek, logisztikai központok, asztalos műhelyek) a fair trade kereskedelmet a Gyulafehérvári Caritas szeretetszolgálat arculatával valósítsa meg. Mindezt úgy, hogy az adományokból és az eladott termékekből befolyt összegekkel segítsük a nélkülözőket és a rászorulókat, valamint az őket szolgáló szociális programokat.

Célunk a rászorulók megsegítése olyan programok szervezése által, amelyek lehetővé teszik a szociális problémák enyhítését. Megoldásokat, utakat keresni a szociális problémák megelőzésére.

A gazdasági ágazat a következő tevékenységi körökbe csoportosítható:

1. Logisztikai tevékenység:
    Három logisztikai egység (Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós).

2. CariShop üzletlánc:

Tíz üzletet foglal magába:
    Déva (Bartók Béla u. 12), Csíkszereda (Liviu Rebreanu u. 32), Csíkszereda (Kossuth Lajos u. 22), Radnót (December 1 u. 16), Marosvásárhely (Rózsák tere 59), Csíkszentdomokos (Felszeg 499), Barót (Kossuth Lajos u. 134), Sepsiszentgyörgy (Kós Károly u. 9), Gyergyószentmiklós (Varga Katalin u. 3), Gyergyószentmiklós (Gábor Áron u. 8.)

3. Turisztika:
    • Csuhéfonás Szentdemeteren

1940 óta készítik a kukoricaháncs termékeket a faluban, ennek a hasznos és szép hagyománynak életben tartását segíti a Gyulafehérvári Caritas logisztikai ágazata.

• Főegyházmegyei szociális fórum

Március 23-án a csíksomlyói Jakab Antal Felnőttképzési és Tanulmányi Központban találkoztak immár másodszor a főegyházmegyében szociális tevékenységet végző egyházközeli szervezetek,  kezdeményezések.

• Kátránnyal a hideg ellen

800 kilógramm kátrányt adományozott a Gyulafehérvári Caritas Gazdasági Ágazata a csíkszeredai Somlyó utcai romatelep lakóinak.

• Lelkigyakorlat és csapatépítés

Nagyböjt az elcsendesedés, a befele fordulás időszaka. Jó ilyenkor önmagunkban elmélyülni, ugyanakkor társainkkal közösen megélni a csendesség szépségeit.

• Szeretetakciónk a gyermekekért

Sikeresen zárult immár harmadik alkalommal a Gyulafehérvári Caritas – Logisztika és a Zöld Székelyföld Egyesület közös szeretetakciója Csíkszeredában.