Languages

Szociális gazdaság

• 2015. Február 13.
    0 hozzászólás
  • A szociális gazdaság küldetése, hogy intézményeiben (szállodák, üzletek, logisztikai központok, asztalos műhelyek) a fair trade kereskedelmet a Gyulafehérvári Caritas szeretetszolgálat arculatával valósítsa meg. Mindezt úgy, hogy az adományokból és az eladott termékekből befolyt összegekkel segítsük a nélkülözőket és a rászorulókat, valamint az őket szolgáló szociális programokat.

Célunk a rászorulók megsegítése olyan programok szervezése által, amelyek lehetővé teszik a szociális problémák enyhítését. Megoldásokat, utakat keresni a szociális problémák megelőzésére.

A gazdasági ágazat a következő tevékenységi körökbe csoportosítható:

1. Logisztikai tevékenység:
    Három logisztikai egység (Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós).

2. CariShop üzletlánc:

Tíz üzletet foglal magába:
    Nyárádszereda ( Rózsa utca 14. szám), Csikszereda (Szék útja 155. szám) Csíkszereda (Vörösmarty Mihály utca 34. szám), Csíkszereda (Kossuth Lajos utca 22. szám), Radnót (December 1. utca 16. szám), Marosvásárhely (Rózsák tere 59. szám), Csíkszentdomokos (Felszeg 499. szám), Barót (Kossuth Lajos utca 134. szám), Sepsiszentgyörgy (Kós Károly utca 9. szám), Gyergyószentmiklós (Varga Katalin utca 3. szám), Gyergyószentmiklós (Gábor Áron utca 8. szám), Gyergyószentmiklós (Jakab Antal utca 2. szám), Csikszenttamás (804. szám), Csikszépviz (Templom utca 165. szám), Ditró (Dealu Frumos utca 11. szám), Csikszentgyörgy (297. szám).

3. Turisztika:
    • Csuhéfonás Szentdemeteren

1940 óta készítik a kukoricaháncs termékeket a faluban, ennek a hasznos és szép hagyománynak életben tartását segíti a Gyulafehérvári Caritas logisztikai ágazata.

• Főegyházmegyei szociális fórum

Március 23-án a csíksomlyói Jakab Antal Felnőttképzési és Tanulmányi Központban találkoztak immár másodszor a főegyházmegyében szociális tevékenységet végző egyházközeli szervezetek,  kezdeményezések.

• Kátránnyal a hideg ellen

800 kilógramm kátrányt adományozott a Gyulafehérvári Caritas Gazdasági Ágazata a csíkszeredai Somlyó utcai romatelep lakóinak.

• Lelkigyakorlat és csapatépítés

Nagyböjt az elcsendesedés, a befele fordulás időszaka. Jó ilyenkor önmagunkban elmélyülni, ugyanakkor társainkkal közösen megélni a csendesség szépségeit.

• Szeretetakciónk a gyermekekért

Sikeresen zárult immár harmadik alkalommal a Gyulafehérvári Caritas – Logisztika és a Zöld Székelyföld Egyesület közös szeretetakciója Csíkszeredában.