Tanácsadóképzés engedélyezve - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Tanácsadóképzés engedélyezve

 • 2019. December 20.
  0 hozzászólás

  A napokban érkezett meg a pecsétes dokumentum: akkreditált szakirányú továbbképzést tarthatunk, így a képzésre jelentkező személy a „Tanácsadó a szenvedélybetegség területén” (cod COR 263502) szakképesítést nyerhet. Kedves Rita ötlete alapján vágott bele e képzés szervezésébe a Gyulafehérvári Caritas Felnőttképzési Központja.

  A segítő szakmában köztudott, hogy magyar nyelven hiánycikk az ilyen jellegű képzés, és amint az engedélyeztetés folyamán kiderült, román nyelven is kevés helyen lehet hozzájutni az ehhez szükséges ismeretekhez. Horváth Katalin, a felnőttképzési központ munkatársa elmondta, a jóváhagyó bizottság szigorú feltételek mellett adja meg egy-egy képzésre az engedélyt, most örömmel üdvözölte a kezdeményezést, tagjai bevallották: bizony ők is beiratkoznának.

  Az engedély a kezünkben van, négy évre érvényes, így jövőben már elkezdhetjük a kilencven órás tudásátadást. Az ötletgazda, Kedves Rita addiktológus konzultáns szaktudása, tapasztalata segíti a tapasztalatalapú tanulást azoknak, akik már valamilyen segítő szakmában rendelkeznek egyetemi diplomával. A végzett a munkaügyi és tanügyminisztérium által láttamozott, az Európai Unióban elfogadott oklevelet szerez.

  Készül a tanterv, hamarosan meghirdetjük a képzést, és a jövő év második felétől startolhat a tudásszerzés. Az engedélyeztetés előkészítéséhez és költségeinek fedezéséhez a Bethlen Gábor Alapból nyert pályázat járult hozzá, köszönet a vissza nem térítendő támogatásért Magyarország kormányának.

  SZÓLJON HOZZÁ

  0 Hozzászólás