Languages

Search form

  Idősgondozás

 • 2020. Április 24.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Április 11-én, 2020 húsvétjának nagyszombatján a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonába is beköltöztek munkatársaink.

  2020. Március 30.
  Címkék: 
  hozzászólás

  „Én gyönyörű vagyok… csak az arcomat kellene valaki kivasalja, sok a ránc” – mondja a százéves Iluska néni.

  2020. Március 2.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Magdolna az ágya szélén ül, és ha rosszra gondol, akkor a múlt és a jövő jut eszébe: hogy honnan jött, és ha innen mennie kell, hová kerülhet.

  Címkék: 
  hozzászólás

  A Védett Otthon elsősorban olyan fennjáró személyek számára nyújt gondozást, akik az időskori demencia valamely fokával küzdenek, ezért egyedül, otthoni keretek között már nem tudnak megbirkózni a hétköznapi élet teendőivel. A Védett Otthon falai olyan biztonságos körülményeket biztosítanak számukra, ahol a munkatársaink támogatásával megtarthatják önállóságukat, és a demenciával járó nehézségeik ellenére az emberi méltóságuk megőrzésével élhetik meg mindennapjaikat.

  Kapcsolat

  Kapcsolattartó személy: 
  Küsmödi Katalin
  Telefonszám: 
  0732-830.180

  2020. Január 31.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Székelypálfalván jártunk, hogy egyszerre nézzük meg azt, ami szép és azt, ami szomorú.

  2019. December 4.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Nem holmi filmkritikai eszmefuttatás következik, nem is szépirodalmi, hanem maga a prózai valóság.

  2019. November 25.
  Címkék: 
  hozzászólás

  A Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja november elsejétől megnyitotta kapuit a mozgássérültek előtt is.

  2019. November 21. - 2019. December 3.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Idősen is mozgásban?

  Támogatókat keresünk ötletünk megvalósítására: sporteszközök vásárlásával szeretnénk hozzájárulni a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjába járó időseink mozgásfejlesztéséhez. Ha szeretnél segíteni nekünk abban, hogy mozgásban tartsuk a nagyikat, gyere el a november 28-i Marosvásárhelyi Adományozói Körre (Facebook-esemény itt).

  2019. November 2.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Az Otthonunk elcsendesedett,  gyertyát gyújtottunk, virágot tettünk az égő gyertyák mellé és a tölünk már eltávozott szeretteinkre emlékeztünk. Ugyan sírjaikhoz nem tudtunk elmenni, de lelkünkben ők továbbra is élnek. Mindazt megköszöntük, amit annak idején tölük kaptunk. Bár könnyek peregtek az arcunkon és fájt a csend, de mégis tudtunk szeretettel és hálás szívvel gondolni azokra, akik előre mentek....mi így emlékezünk évről évre.

  McAlister Magdolna 

  2019. Október 28.
  Címkék: 
  hozzászólás

  Ábrám Tibor és zenekara méltóképpen köszöntötte a búzásbesenyői szépkorúakat, ahol a Gondviselés Háza lakói is örömmel vettek részt. Mindannyian maradandó élményekkel, sok-sok mosollyal és fánkkal jóllakottan tértek vissza a helyi kultúrotthonból a több mint három órás nótaest után. 

  McAlister Magdolna

  Pages