Idősgondozás - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Idősgondozás

 • 2019. Augusztus 5. - 2019. Augusztus 5.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Nem igaz, hogy az idős ember mindig bűbájos. Nem igaz, hogy egy öregotthon maga a mennyország. Viszont éppen a valóság lehet pozitív reklám.

  2019. Június 24.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Zárva van a családi ház ajtaja. Kulcsát a szomszéd őrzi. Már nem otthon ez, csak egy ház… szeretet nélkül, üresen.

  0 hozzászólás
  Beszélgessünk, de hogyan?

  Kommunikáció demens – Alzheimeres személyekkel. Figyelembe kell vennünk a gondozott személy kognitív nehézségeit, a mi dolgunk az, hogy megértsük és megértessük magunkat, amelyben a kommunikáció a bizalmat és a partnerséget kell hogy szolgálja. 

  2019. Március 7.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  A gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában húshagyó kedden állt a bál. Nevető-síró, tapsoló embereket láthattunk.

  0 hozzászólás
  Demens betegek személyközpontú gondozása

  A III. Alzheimer Cafén elhangzott előadás kivonata

  A demenciával élők ellátásában a személyközpontú gondozás, Tom Kitwood nevéhez fűződik, ez egy alapvető szemléletváltás és az ellátás új kultúráját teremtheti meg. A hagyományos megközelítés szerint a demencia egy olyan pusztító megbetegedése a központi idegrendszernek, amely lerombolja a beteg személyiségét, identitását. Ezzel szemben az új megközelítés azt hangsúlyozza, hogy a demencia egy olyan nehézséghez vezet, amely kapcsán a személy érintettsége lényegesen függ a gondozás/ ellátás minőségétől.

  2019. Március 3. - 2019. Március 5.
  Címkék: 
  0 hozzászólás
  Farsangolni hívnak az idősek

  Húshagyó kedden 14,30-tól farsangi mulatság lesz a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában, amelyre szeretettel várják a hozzátartozókat, barátokat és a munkatársakat. Fellépnek az Őszirózsa nyugdíjas klub tagjai, az otthon Pacsirta énekesei és a Napraforgó néptáncegyüttes. A talpalávalót Fülöp Zoltán húzza. Lesz fánk, bor, tombola és fergeteges hangulat! Szeretettel várják tehát a kikapcsolódásra vágyókat.

  2019. Február 26. - 2019. Március 10.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Új, napközis program indul nyugdíjasoknak Marosvásárhelyen a Teréz Anya Idősek Nappali Központjában. Az egész délelőttös tevékenységeket március 4-8. között megszervezett nyílt héten lehet ingyenesen kipróbálni. A színes, változatos és vidám programok célja a közösségi együttlét, a testi-lelki-szellemi egészség megőrzése és a szabadidő aktív felhasználása.

  Helyszín: Marosvásárhely, Mărăști utca 13. szám, időpont: március 4-8., naponta 9-13 óra. Érdeklődni lehet a 0265-213.509-es telefonszámon.

  2019. Február 19.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Már nyolcvanadik éves, de még mindig két atyai örökségét dédelgeti: a szép lányokat szerető szívet és a táncos természetét. 

  2019. Január 18. - 2019. Január 30.
  Címkék: 
  0 hozzászólás
  Alzheimer café

  Alzheimer café Gyergyószentmiklóson

  „Nem vagy egyedül, csak szólj!” – ezzel a mottóval kerül sor immár második alkalommal Alzheimer caféra január 30-án 17 órától a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonban a házigazda és a Caritas Iskola szervezésében.

  2018. December 22.
  Címkék: 
  0 hozzászólás
  Alfalvi ajándék: ünnepi eledel 220 idősnek

  Gazdag angyaljárás van idén Gyergyóalfaluban, ahol az ajándékcsomagok mellett valami különlegesség is az ünnepi asztalra kerülhet.

  Pages