Idősgondozás - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Idősgondozás

 • Címkék: 
  0 hozzászólás

  A Védett Otthon elsősorban olyan fennjáró személyek számára nyújt gondozást, akik az időskori demencia valamely fokával küzdenek, ezért egyedül, otthoni keretek között már nem tudnak megbirkózni a hétköznapi élet teendőivel. A Védett Otthon falai olyan biztonságos körülményeket biztosítanak számukra, ahol a munkatársaink támogatásával megtarthatják önállóságukat, és a demenciával járó nehézségeik ellenére az emberi méltóságuk megőrzésével élhetik meg mindennapjaikat.

  Kapcsolat

  Kapcsolattartó személy: 
  Küsmödi Katalin
  Telefonszám: 
  0732-830.180

  2020. Január 31.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Székelypálfalván jártunk, hogy egyszerre nézzük meg azt, ami szép és azt, ami szomorú.

  2019. December 4.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Nem holmi filmkritikai eszmefuttatás következik, nem is szépirodalmi, hanem maga a prózai valóság.

  2019. November 25.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  A Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja november elsejétől megnyitotta kapuit a mozgássérültek előtt is.

  2019. November 21. - 2019. December 3.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Idősen is mozgásban?

  Támogatókat keresünk ötletünk megvalósítására: sporteszközök vásárlásával szeretnénk hozzájárulni a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjába járó időseink mozgásfejlesztéséhez. Ha szeretnél segíteni nekünk abban, hogy mozgásban tartsuk a nagyikat, gyere el a november 28-i Marosvásárhelyi Adományozói Körre (Facebook-esemény itt).

  2019. November 2.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Az Otthonunk elcsendesedett,  gyertyát gyújtottunk, virágot tettünk az égő gyertyák mellé és a tölünk már eltávozott szeretteinkre emlékeztünk. Ugyan sírjaikhoz nem tudtunk elmenni, de lelkünkben ők továbbra is élnek. Mindazt megköszöntük, amit annak idején tölük kaptunk. Bár könnyek peregtek az arcunkon és fájt a csend, de mégis tudtunk szeretettel és hálás szívvel gondolni azokra, akik előre mentek....mi így emlékezünk évről évre.

  McAlister Magdolna 

  2019. Október 28.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Ábrám Tibor és zenekara méltóképpen köszöntötte a búzásbesenyői szépkorúakat, ahol a Gondviselés Háza lakói is örömmel vettek részt. Mindannyian maradandó élményekkel, sok-sok mosollyal és fánkkal jóllakottan tértek vissza a helyi kultúrotthonból a több mint három órás nótaest után. 

  McAlister Magdolna

  2019. Október 22.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Kedves látogatók érkeztek a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthonába. Holland vendégbohócok varázsoltak mosolyt arcunkra, lopták be a zene hangját és - átlépve minden nyelvi akadályt - rövid időn belül velük együtt roptuk a táncot. Jó volt velük lenni és jövő áprilisban szeretettel visszavárjuk őket.

  McAlister Magdolna 

  2019. Október 15.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

   A skóciai Mairi Ritchie, klinikai tréner, a brit minőségi idősgondozás egyik elismert szakembere, eljött otthonunkba, felajánlva idejét és tudását – mind a munkatársaknak, mind a bentlakóknak.

  Vezetése alatt október 8-11. között a munkatársak a bentlakókkal közösen arról tanulhattak, hogy mit jelent: 

  Helyszín: Székelyudvarhely
  2019. Október 14.
  Címkék: 
  0 hozzászólás

  Mintegy félszáz szépkorú személy részvételével ünnepeltük meg az idősek világnapját a Papkertben található Kolping-házban.

  Pages