Mozgáskompetencia - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Mozgáskompetencia

 • 2015. December 24.
  hozzászólás

  Még ki sem aludt az emberek szívében a Mikulás varázsa, máris itt van a karácsony csodája. A székelyudvarhelyi Mozgáskompetencia Központban is az elmúlt hetekben tele szeretettel készültünk a karácsony várására. Minden csoportot karácsonyi hangulat fogadott, a feldíszitett karácsonyfa ragyogása valamint a sötétben piskólákoló gyertyafény lángja és az a sok szívből jövő jókívánság, csoda és hála.

  hozzászólás

  Bemutatkozás

  A kinesztetika fogalmát leginkább a mozgásérzékelés művészeteként, tudományaként definiálhatjuk. A tudományterület a következő feladatokkal foglalkozik: 


  hozzászólás

  A kinesztetika fogalma a mozgásérzékelés tudományaként, művészeteként írható le. A kinesztetika a saját magunk mozgásának megtapasztalására és érzékelésére épül, fejleszti a mindennapi tevékenységeink során végzett mozgások minősége és különbségei iránti érzékenységünket.


  2020. Január 17.
  hozzászólás

  „Másfél év alatt veszítettem el a beszédkészségemet és három év alatt 35 kg-ot fogytam." Beszélgetés egy beszélni nem tudó emberrel.

  Helyszín: Székelyudvarhely
  2019. December 11.
  hozzászólás

  A mozgáskompetencia fejlesztésén alapuló foglalkozások 2019-ben is kétheti rendszerességgel zajlottak a 3-7 éves kisgyerekek és szüleik részvételével

  2017. November 29. - 2017. November 29.
  hozzászólás

  Hargita megye három régiójában – Csík, Gyergyó és Udvarhely régiókban – hetedik éve működik sikeresen a Gyulafehérvári Caritas Idősek Nappali Foglalkoztatásának programja

  2017. Október 6. - 2017. Október 6.
  hozzászólás

  Tegnap, október 5-én a Gyulafehérvári Caritas ünnepi műsorral köszöntötte az időseket a csíkszeredai Mozgáskompetencia Fejlesztő Központ székhelyén is. Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen 42 idős és idősödő személy vett részt a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

  2017. Szeptember 22. - 2017. Szeptember 22.
  hozzászólás

  Több, mint fél évtizede valósulnak meg a Gyulafehérvári Caritas különböző programjai a Mol Románia támogatásának jóvoltából

  hozzászólás
  Ha ismerem a szivárvány összes színét...

  Az elmúlt két hónapban két képzés zajlott Marosvásárhelyen Kinaesthetics az ápolásban témakörben, a Caritas Iskola szervezésében. Ennek kapcsán a Kinaesthetics alapjairól, a képzés elméleti és gyakorlati aspektusairól, illetve egyéb felmerülő kérdésekről Nagy Annamáriával, a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont munkatársával, 2-es fokozatú Kinaesthetics trénerrel beszélgettünk.

  A Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont munkatársaként hogyan kapcsolódik mindennapi munkádhoz ez a terület és a tanult ismeretek?

  2017. Március 1. - 2017. Március 1.
  hozzászólás

  Tegnap, február 28-án a Gyulafehérvári Caritas vidám, ünnepi műsorral búcsúztatta a farsangot Székelyudvarhelyen. A húshagyó kedden szervezett álarcosbálon közel 60 idős és idősödő személy vett részt a Papkertben található Nappali Foglalkoztató Központ székhelyén.

  Pages