Languages

Search form

  Vidékfejlesztés

 • 2019. Szeptember 20.
  hozzászólás

  Feketehagymást meglátva, a hegy mögött Fehérmezőt sejtve egy kis völgybe érünk. Csángósan egyszerű itt a lét, mely fehéren, feketén megmutatkozik.

  Bykrisztina.bedo
  In
  Nov 20, 2017
  hozzászólás

  Húsznál több érlelt sajtot készítő székelyföldi termelő vett részt nemrég Gyergyószentmiklóson a már hagyományosnak tekinthető sajtmustrán. A magas színvonalú bemutatón Háromszéket három termelő képviselte

  Hungarian
  Bynorvégok
  In
  Oct 12, 2017
  hozzászólás

  Az itthon készült termékek bemutatásának lehetősége, új szakmai kapcsolatok kialakulása volt a legnagyobb hozadéka annak, hogy Gyergyószék is részt vett idén a Magyarországon tartott Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) – számoltak be a sajtónak a Caritas Vidékfejlesztés ágazatának képviselői, akik térségbeliek termékeit népszerűsítették a szeptember 20-24. között tartott rendezvényen.

  Hungarian
  2017. Június 21. - 2017. Június 30.
  hozzászólás

  2017. június 30-án Nyikómalomfalván kerül megszervezésre az Őszi kalászos fajtabemutató.

  2017. Június 15.
  hozzászólás
  Gyógynövénytől az érlelt sajtig...

  Nem is találhatnánk találóbb megfogalmazást, jelzőt a fenti címnél a Caritas Vidékfejlesztés látványműhelyére. Lelkes csapat keze munkáját dicséri ez az egyedülálló kivitelezés, kezdeményezés. A műhely látogatása során Balassi klasszikus idézete juthat eszünkbe: "Mező jó illatot, az ég szép harmatot ád, ki kedves mindennél"

  Bykrisztina.bedo
  In
  Jun 07, 2017
  hozzászólás

  Látogatóközponttal bővült a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi osztályán korábban nyitott sajtműhely, amelynek segítségével nemcsak a turistáknak, hanem a helyieknek is igyekeznek hasznos információkat nyújtani. A látványsajtműhelyben a sajt elkészítésének folyamatával szembesülhet a látogató, ugyanakkor interaktív felületek segítségével ismerkedhet az egészséges sajt összetevőivel. A múlt pénteki ünnepélyes átadón elhangzott, a tevékenység nemcsak értékmentő, hanem egyben értékteremtő is. 

  Hungarian
  Bykrisztina.bedo
  In
  Jun 07, 2017
  hozzászólás

  Ez már nem az esztenák világa, hanem a 21. század követelményeinek megfelelő családi gazdaságoké – állapíthatja meg a látogató a Caritas Vidékfejlesztés látványsajtműhelyét körbejárva. Újfajta támogatásrendszert honosítanak Gyergyóban, ahol a pénz helyett a tudáson van a lényeg.

  Hungarian
  Helyszín: Csíkszentdomokos
  2017. Február 13.
  hozzászólás
  Gyümölcsfák, dísznövények metszése képzés indul

  Gyümölcsfák, dísznövények metszése képzés indul  Csíkszentdomokoson és Gyergyószentmiklóson. A képzés során összesen 6 alkalommal találkoznak a résztvevők.

  Ajánljuk minden kezdő- és hobbikertészeknek, illetve azoknak, akik a kertészet iránt érdeklődnek.

   

  A képzés során érintett témák:

  Bymartonk
  In
  Sep 15, 2016
  hozzászólás

  Méznapot tartottak a Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi székhelyének udvarán szombaton. Tematikus sátrakban zajlottak az ismeretterjesztő előadások, az asztalokon tucatnyi gyergyószéki méhész kínálta portékáját, a gyermekek pedig mézeskalács-díszítésben próbálhatták ki ügyességüket.

  Hungarian
  Helyszín: Gyergyószentmiklós, Varga Katalin utca 3 szám
  2016. Szeptember 7.
  hozzászólás
  I. Gyergyói méhész- és méznap

  Az I. MÉHÉSZ -ÉS MÉZNAP szeptember 10-én, szombaton 10 és 14 óra között kerül megszervezésre, helyszín Varga Katalin utca 3. szám.

  Pages