Ünnep a Szent Erzsébet Öregotthonban - Gyulafehérvári Caritas

Languages

Search form

  Ünnep a Szent Erzsébet Öregotthonban

 • 2009. November 22.
  Címkék: 
  hozzászólás

  „Szent Erzsébet asszony életéről, emlékezzünk sok jó tételéről”. E mottó jegyében ünnepelte több mint 250 személy a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonban a védőszentje ünnepét

  A homíliát Csiszér Imre segédlelkész mondta, aki 1999–2000 között gyakorlati éves kispapként félévet az idősek ellátásában tevékenykedett. Tízéves távlatban így emlékszik vissza: „jóságos öreg arcok, jó és barátságos munkaközösség, életem egyik legszebb időszaka volt”.
  A búcsún résztvevő híveket Szent Erzsébet életfelfogásának követésére buzdította: tanuljuk meg és gyakoroljuk: Isten és ember szeretetét, a hűséget, a szegények, betegek, elhagyatottak segítését, az egymás iránti tiszteletet, alázatot.
  Az időseken, hozzátartozóikon és az otthon munkatársain kívül a búcsún részt vettek a Gyulafehérvári Caritas, a gyergyószentmiklósi Ápoló-Gondozó Központ, valamint a Hargita Megyei Fogyatékosok Egyesületének munkatársai is.
  A búcsús szentmisét követően családias hangulatban ebédelt idős, hozzátartozó, vendég és munkatárs egyaránt, akik az idősek és meghívottak alkotásaiból búcsús emléktárgyakat vásárolhattak. (Kiss Gabriella)

  SZÓLJON HOZZÁ

  Hozzászólás