Vodafone Románia Alapítvány által támogatott projekt - Gyulafehérvári Caritas

In
    Mar 23, 2016
    0 hozzászólás

Mobile for Good mottóval olyan szolgáltatást indított el a Vodafone Románia Alapítvány, amely a mobil technológiát a hátrányos helyzetű, illetve beteg emberek életének a megkönnyítésére használja.

A szolgáltatás úttörőnek számít Romániában. Egyelőre három szervezet, a Gyulafehérvári Caritas, a paralimpikonok, valamint a React Alapítvány tesztelhetik a szolgáltatás hatékonyságát. A november 12-én indított próbaprojekt keretében otthoni gondozásra szoruló idősek, értelmi fogyatékkal élő sportolók, valamint cukorbetegek vehetik igénybe egy éven keresztül a Vodafone által kezdeményezett szolgáltatást.

A szolgáltatás keretében alkalmazott technológiának köszönhetően bárhol és bármikor nyomon lehet majd követni az érintett személyek egészségügyi állapotát. A projekt keretében 750 személy használhatja ingyen a szolgáltatást egy éven keresztül – foglalta össze Florina Tănase, a Vodafone programigazgatója.