Languages

Search form

XIV. Caritas Önkéntes Tábor

• Helyszín: Tusnádfürdő
    2017. Május 31. - 2017. Július 8.
    Címkék:
    0 hozzászólás

A XIV. Caritas Önkéntes Tábor idén festői környezetben, a Hargita megyei Tusnádfürdőn várja a tenni akaró fiatalokat (és nem csak), hogy nyári szünidejüket a szórakozás mellet valami hasznos és maradandó tevékenységgel töltsék el 2017. július 3 – 7 között. A tábor ideje alatt a város vendégei leszünk, ahol összefogva, közösen dolgozunk majd a város, a közösség építése érdekében és megpróbáljuk szebbé varázsolni a helyi parkokat, hidakat, az erdei tanösvényeket, valamint a Szent Ferenc Alapítvány lakóinak életét is.

Az önkéntesek segítségével szeretnénk látható változást hozni:

• Épületeken és köztereken való fizikai munka által: turista utak kitakarítása és újrafestése, gyerekotthon játszóterének felújítása és tűzifa elrakása, felújítási munkálatok iskolákban, köztereken, a tábor és a sportcsarnok körül, stb.
    • Közösségépítő, szociális programok által: gyermekprogramok szervezése, idősek látogatása, stb.

Önkéntes táborunkban a napi program 6 óra közösségi munkát foglal majd magába, amelyet kiscsoportokban fogunk végezni (a kiscsoportoknak naponta változó a létszáma, a résztvevői és a munkafeladata). A délutáni órákban szabadidős tevékenységeken (előadások, kézműves foglalkozások, sporttevékenységek, kirándulás), este pedig szórakoztató programokon vehettek részt, akárcsak az elmúlt években.

A szálláshely a tábor fő helyszínén, a tusnádfürdői sportcsarnokban, matracokon lesz. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk. A Tusnádfürdőre való oda- és hazautazást magatok kell megszervezzétek, ami a jó összeköttetések miatt nem is lesz nehéz.

Jelentkezési feltételek:

• 15 éves alsó korhatár (15-18 év közötti jelentkezőktől kötelezően szülői beleegyezést várunk);
    • Jelentkezési lap kitöltése az alábbi linken
    • Részvételi díj befizetése a legközelebbi önkéntes koordinátornak.
    • Az alap részvételi díj 75 lej
    • Akinek lehetősége van, az támogathatja a tábor megszervezését a 150 lejes támogatói részvételi díjjal, amellyel hozzá tud járulni a tábor költségeinek fedezéséhez. Az egy önkéntes táboroztatására eső 250-300 lej előteremtése egyre nagyobb kihívásnak bizonyul szervezetünk számára, ezért minden támogatást hálásan fogadunk és szívből köszönünk!

Amennyiben szeretnél bekapcsolódni idén is közös kalandunkba, kérjük, töltsd ki a jelentkezési lapot június 9-ig és szerezd be a szülői beleegyezést (15-18 év közöttieknek!), majd juttasd el a legközelebbi önkéntes koordinátornak a részvételi díjjal együtt, legkésőbb június 21-ig.

A jelentkezéseket az űrlap kitöltésének és a részvételi díj befizetésének sorrendjében fogadjuk, 80 főig.

Önkéntes koordinátorok:
    Maros megye: Fekete Gyöngyvér: 0735-735.163
    Gyergyó régió: Tatár Előd: 0735-735.164
    Csíki régió: Tankó Gabriella: 0743-485.692
    Udvarhelyi régió: Molnár Szende: 0732-830.171
    Kézdivásárhely és környéke: Kocsis András: 0735-735.166
    Sepsiszentgyörgy és környéke: Aczél Zsuzsa: 0735-735.165

A tábort támogatja: Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. Köszönjük!

SZÓLJON HOZZÁ

0 Hozzászólás