Languages

• 10 Februarie 2014
    0 comentarii
    11 februarie: Ziua Mondială a Bolnavului

“Credinţă şi iubire: Şi noi trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi” (1 In 3,16) – este mesajul Papei Francisc pentru a 22-a Zi Mondială a Bolnavului.

Mă adresez în special persoanelor bolnave şi tuturor acelora care acordă asistenţă şi îngrijire, scrie Papa Francisc. Biserica recunoaşte în voi, dragi bolnavi, o specială prezenţă a lui Cristos care suferă. Şi astfel, alături, şi chiar înăuntrul suferinţei noastre, se află chinul lui Cristos, care duce împreună cu noi povara suferinţei noastre, revelându-i înţelesul.

Din 1992, la iniţiativa papei Ioan Paul al II-lea, în comunitatea romano-catolică din întreaga lume pe 11 februarie este celebrată „Ziua Mondială a Bolnavului”, în memoria primei apariţii la Lourdes a Preasfintei Fecioare Maria.

În fiecare an evenimentul este marcat și de Caritas Alba Iulia, organizație de binefacere al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia.

La Petroșani șirul activităților începe de la ora 9.00 în biserica ”Sf. Varvara” cu o slujbă specială celebrată în două limbi. În cadrul liturghiei persoanele bolnave vor primi Sacramentul Ungerii Bolnavilor. Va urma o întâlnire cu un caracter mai puţin formal la sediul Caritas, la care vor participa şi reprezentanți ai Bisericii Catolice și Bisericii Ortodoxe din comunitate, unde vor fi prezentate serviciile acordate de organizație. Se vor servi aperitive, ceai cald iar celor cu afecţiuni cardiologice şi celor suferinzi de diabet le vor fi măsurate atât tensiunea arterială căt şi glicemia în mod gratuit.

Upgrade: VIDEO despre eveniment, hd365.ro >>>

La centrul de Îngrijire la Domiciliu din Aiud această zi specială este marcată printr-o felicitare, insoțită de urarea Sănătate și putere!. Felicitările au fost făcute de mâna iar la realizarea lor colegi au fost ajutate de copii în vârstă de 9 și 12 ani.

Evenimente similare vor avea loc în mai multe localități din județele Mureș, Harghita și Covasna.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

0 Comentarii