Languages

19 noiembrie: Colecta Sfânta Elisabeta pentru educaţia copiilor

• 8 Noiembrie 2017 - 20 Noiembrie 2017
    0 comentarii

În duminica de 19 noiembrie va avea loc colecta Sfânta Elisabeta, în acest an puteți oferi donații pentru educaţia copiilor defavorizaţi. Anul trecut s-au strâns în total 192.513 de lei pentru îngrijirea vârstnicilor şi a bolnavilor. Dumnezeul să Vă răsplătească!

Cu ocazia sărbătorii zilei de Sfânta Elisabeta, donaţiile Dvs. vor sprijini educaţia copiilor defavorizaţi prin programele oferite de Caritas - programe pentru copii şi tinerii cu dizabilităţi, programele serviciului de asistenţă familială pentru copii din zonele rurale, centru rezidential de de tip familial, centre de zi pentru copii defavorizati şi centrele de dezvoltare și educație timpurie, programe de incluziune pentru copii romi, etc.).

Apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr. Jakubinyi György>>>

Anul trecut, după Colecta Sf. Elisabeta am fost foarte mulțumiți de reuşita campaniei, de cea mai mare suma strânsă până acum. Am planificat să oferim mai mult ajutor persoanelor în vârstă aflate în îngrijirea noastră și să îmbunătățim condițiile de lucru a personalului nostru. Cu toate acestea, anul 2017 din punct de vedere financiar ne-a aşteptat cu mari provocări: sprijinul acordat în formă de subvenţie a fost repetat blocată şi întârziată mai întâi din partea statului, apoi şi din partea Consiliului Judeţean Mureş, care a și redus în mod semnificativ sprijinul serviciului nostru de îngrijire la domiciliu. Astfel, suma colectei Sf. Elisabeta a fost folosită pentru suplimentarea bugetului.

În acest an, colectăm donații pentru educația copiilor dezavantajați. Ştiinţa de carte este o punte între mizerie şi speranţa unei vieţi mai bune, educarea şi educaţia reprezintă o mare oportunitate de a sparge cercul vicios al sărăciei.

În patru județe transilvănene, în șaptesprezece așezări oferim zilnic programe de dezvoltare pentru aproape șase sute de copii dezavantajaţi. În județul Alba, într-o casă de tip familial ne ocupăm de nouăsprezece de copii. În județul Harghita am construit o rețea de ajutor pentru persoanele cu dizabilități. Programul nostru de educație și dezvoltare timpurie este frecventat anual de aproape o mie de familii în doisprezece așezări. Personalul nostru oferă activităţi preventive şi de dezvoltare a personalităţii în şcoli pentru mii de tineri.

S-ar putea ca rezultatele să nu fie vizibile, dar eforturile noastre sunt absolut necesare deoarece credem că educația și dezvoltarea potrivită poate oferi un viitor mai bun copiilor și tinerilor care ne sunt încredințați.

Puteţi dona duminică, 19 noiembrie în bisericile catolice, sau în contul Organizaţiei Caritas Alba Iulia, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Alba Iulia, cod fiscal: 4562770, nr. de cont: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006, şi la cel mai apropiat punct de lucru Caritas.

References

Lista documente