Languages

3,5% devine bucurie

• 25 Ianuarie 2019 - 18 Martie 2019
    0 comentarii

Nu uitați să decideți despre cei 3,5% din impozitul Dvs.! Oferind cei 3,5% către Caritas Alba Iulia, vom putea ajuta împreună:

• vârstnicii și persoanele bolnave imobilizate la pat,
    • copii provenind din medii defavorizate, tineri cu dizabilități, comunitățile în care trăim.

Bonus habitus – nu mai mult sau mai puțin decât dorința de a face bine – Sfântul Toma de Aquino astfel a definit divinul din fiecare om, binele care este sursa virtuților, care confirmă faptul că e bine să faci bine.

Campania 3,5% de strângere de fonduri a Organizației Caritas Alba Iulia ne ajută în acest fapt: ca toți dintre noi să putem face bine. Prin urmare, nu trebuie să renunți la nimic, doar să trăiești cu posibilitatea de a oferi unei organizații cei trei și jumătate la sută din impozitul pe venit, care altfel ar ajunge la stat. Merită oferit, știind că am contribuit la mica bucurie a cuiva. Astfel, mă gândesc: o dată, mulțumită cuiva, și eu voi avea un motiv să fiu fericit.

Anul 2019 a adus noi provocări pentru ONG-uri. Am aflat că, după modificări, suma donațiilor oferite în acest mod va fi mai puțină cu 40% față de anii precedenți. Vorbim despre retragerea indirectă a donațiilor de la organizații civile care au preluat sarcinile statului timp de zeci de ani și care oferă servicii esențiale în domeniul sănătății și educației (îngrijire la domiciliu, îngrijire paliativă, recuperare, programe pentru persoanele cu dizabilități, pacienți cu cancer etc.)

Dificultatea este că formularele de 3,5% pot fi predate până pe 15 martie în acest an, comparativ cu termenul de 25 mai din anii precedenți. Aceasta înseamnă că perioada de strângere este redusă cu mai mult de două luni, ceea ce ne scade în mod semnificativ șansele de a continua să facem cât mai mult bine.

De aceea rugăm toți oamenii generoși să completeze cu datele personale unul dintre formularele de mai jos și să-l depună până cel târziu, pe 25 mai la sediul administrației financiare de care aparține sau la cel mai apropiat birou Caritas!

• Formularul 230, dacă doriți să ajutați vârstnicii și persoanele bolnave imobilizate la pat,
    • Formularul 230, dacă doriți să ajutați copii provenind din medii defavorizate.

Anul trecut, datorită persoanelor solidare, am reușit să strângem 129.723,14 RON în beneficiul persoanelor nevoiașe. Mulțumim!

Informații suplimentare: județul Alba: 0258-811.499, județul Harghita: 0266-315.763, județul Hunedoara: 0254-549.843, județul Covasna: 0267-315.457, județul Mureş: 0265-250.191.

Lista documente

LĂSAȚI UN COMENTARIU