Languages

Colectă

• 12 Iulie 2018 - 12 Iulie 2018
    0 comentarii

Victimele inundației din județul Covasna au nevoie de donația ta.

Ploile torenţiale de la sfârşitul lunii iunie, începutul lui iulie au provocat daune mari în toată țara. În judeţul Covasna situaţia era deosebit de gravă în satul Băcel din comuna Chichiş şi în Lunca Mărcuşului din comuna Dobârlău. În data de 30 iunie, râul Târlung în apropierea așezării Lunca Mărcuşului a rupt partea dreaptă a digului de protecție a inundaţiilor şi apa a inundat aproape 60 de gospodării, o şcoală și un cămin cultural din cele două localităţi. Peste o sută de persoane au fost evacuate, animalele au fost adăpostite.

Colegii noștri de la Caritas Alba Iulia au vizitat cele două localităţi şi au distribuit soluţii de curăţare şi dezinfectanţi victimelor inundaţiilor. Au auzit întâmplări șocante de la localnici cu privire la distrugerile cauzate de apă, mulți oameni și-au pierdut totul și va fi trece mult timp până ce îşi vor putea reamenaja gospodăriile, curţile, a face casa locuibilă.

Situații similare se găsesc în mai multe locuri din țară, de aceea pentru ajutorarea persoanelor victime ale inundaţiilor, renovarea clădirilor, Caritas a iniţiat o colectă de bani pe data de 29 iulie în bisericile Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia la care participă şi Episcopia Romano-Catolică Oradea. Apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr. Jakubinyi György se poate citi aici >>>

Donații în bani primim și în birourile sau în contul organizației:
    Caritas Alba Iulia
    CUI: 4562770
    Banca Comerciala Romana
    IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006.

(Hubbes Kinga, Molnár József)

References

Lista documente