Languages

Search form

Dăruirea de cărţi e o întâlnire a oamenilor şi o întâlnire a lumilor oamenilor

• 18 Decembrie 2017 - 9 Ianuarie 2018
    0 comentarii

Înainte de Crăciun am preluat cărțile care s-au adunat în urma acţiunii O carte = Un zâmbet în librăriile Kobak, Irka și Firka. Din șase așezări în judeţele Mureş și Harghita, s-au adunat 813 de cărți datorită oamenilor binevoitori. În afară de aceste donații, Trombitás János, proprietar al lanțului de magazine și al companiei Bookyard, s-a alăturat cu 200 de cărți noi, care este darul librăriilor pentru copiii defavorizați.

La predare, Trombitás János ne-a spus că ideea i-a venit când, la începutul școlii, l-au căutat de la asociația Védem cu ideea colectării de rechizite școlare. Atunci s-a gândit că s-ar putea realiza şi o acțiune de colectare a cărților. Pentru viitor, dacă o anunțăm mai devreme, sunt convins că se vor alătura mai mulți oameni. Acesta e o acțiune foarte frumoasă și mulți oameni mi-au spus că este o idee foarte bună, iar în noi toți, de Crăciun, dragostea, bunătatea și dorința de a dărui e mai puternică. Mulți dintre noi dăruim aceste cărți cu dragoste, mai ales dacă credem că putem ajuta copiii defavorizați. – a spus János.

Márton András, directorul organizaţiei Caritas Alba Iulia vorbit despre inițiativă cu recunoştinţă: Dăruirea de cărţi e de fapt o întâlnire a oamenilor şi o întâlnire a lumilor oamenilor. De aceea apreciez deschiderea, inițiativa și mi se pare că și mulți oameni se vor alătura. Deși Caritas-ul stă în contact cu aproximativ 600 de copii, putem să ne uităm prin jur la școli, printre colegii de școală, în vecinătate, cui pot să dau o carte de Crăciun. Aceasta nu este doar responsabilitatea Caritas-ului, e responsabilitatea noastră să ne trezim și să ne alăturăm de ceea ce vedem că e bine.

Oamenii s-au alăturat acțiunii în mai multe moduri: majoritatea au adus cărţi de acasă, dar unii au cumpărat câte o carte în magazin și au pus-o în cutie. Au existat câțiva profesori cărora i-a plăcut această idee și au atras atenția copiilor la faptul că, dacă cineva are acasă o carte pe care l-ar dona, s-o aducă în librărie.

În plus, pe bradul din librărie se pot atârna mesaje și dorințe bune care vor fi plasate în cărţile donate.

Aceste cărți vor ajunge la copiii din centrele de zi din Mureş, Harghita, Covasna și Hunedoara, aproximativ 600 de copii proveniţi din familii cu dificultăţi. În primul rând, ei vor primi câte o carte pe care o vor duce acasă, iar din cărțile rămase vom crea o mică bibliotecă în centrele noastre de unde copiii vor putea împrumuta cărțile de poveşti.

Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat la această inițiativă nobilă și specială!

Galerie

LĂSAȚI UN COMENTARIU