Împreună am ajutat familiile victime în inundațiile din județul Covasna - Caritas Alba Iulia

Languages

Search form

Împreună am ajutat familiile victime în inundațiile din județul Covasna

• 8 Februarie 2019 - 31 Martie 2019
    0 comentarii

Ploile torențiale din lunile iunie-iulie 2018 au provocat daune mari în toată țara, astfel și în județul Covasna, situația fiind deosebit de gravă în satul Băcel din comuna Chichiș, în satul Lunca Mărcușului din comuna Dobârlău și în comuna Catalina. În cele trei localități apa a inundat mai mult de 150 de gospodării, o școală și un cămin cultural. Peste o sută de persoane au fost evacuate, animalele au fost adăpostite.

La scurt timp după inundații, colegii Caritas Alba Iulia au desfășurat s-au dus la fața locului în cele trei localităţi şi au distribuit soluţii de curăţare şi dezinfectanţi victimelor inundaţiilor. Au auzit întâmplări șocante de la localnici cu privire la distrugerile cauzate de apă, mulți oameni și-au pierdut totul și va fi trece mult timp până ce îşi vor putea reamenaja gospodăriile, curţile, a face casa locuibilă.

Din acest motiv, organizația Caritas împreună cu Fundația Roy-Chowdhury-Mikes a inițiat o colectă pentru ajutorarea victimelor inundațiilor în reconstruirea caselor, bunurilor. Ambele organizații – în cadrul posibilităților lor – au încercat să mobilizeze cât mai multe persoane. Caritas a organizat o colectă de bani în bisericile catolice din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, la care s-a alăturat Dieceza Romano-Catolică Oradea, totodată Fundația Mikes a primit donații de la companii și persoane fizice. Datorită acestor inițiative, au fost strânse în total 237.408 de lei în favoarea victimelor inundațiilor.

Pe baza studiilor și solicitărilor, cea mai mare nevoie s-a arătat spre materiale de construcții, iar împreună cu primarii din cele trei așezări s-a convenit ca donațiile să fie acordate în formă de vouchere pe care vor putea fi achiziționate exclusiv produse de construcție.

Ca urmare, din cele trei localități 117 de familii au primit un voucher de cumpărături, familii care nu au primit niciun sprijin din partea statului. Achiziționarea produselor este în curs de desfășurare, în colaborare cu Compact SRL și depozitul de construcție Depo.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice și antreprenorilor care au contribuit la sprijinirea familiilor aflate în dificultate.

Galerie

LĂSAȚI UN COMENTARIU